Home » OL i Beijing brakte ny teknologi i forgrunnen

OL i Beijing brakte ny teknologi i forgrunnen

by Roald Amundsen

I februar i fjor, i Beijing, deltok nesten 3000 idrettsutøvere fra 91 forskjellige land i de olympiske vinterleker. På programmet står alpint, snowboard, bob, ishockey… Totalt er det 109 tester utøverne fikk være med på. Andre hendelser fant sted utenfor kameraene: kappløpet om ny teknologi.

14. Dette er antallet medaljer som ble vunnet av franske idrettsutøvere under vinter-OL 2022. Hvis franskmennene bare er nummer tiende i rangeringen av land, langt bak Norge og dets 37 medaljer, bak kulissene, er det de nye teknologiene som virker. !

Kunstig intelligens var utvilsomt en av stjernene i disse olympiske leker i Beijing! Det sveitsiske selskapet Omega, Official Timekeeper of the Olympic Games siden 1932, har, takket være bevegelsessensorer, vært i stand til å analysere alle utøvernes prestasjoner. Teknologi som lar trenere og deres team «finne ut hvor de fikk og tapte poeng eller tid” forklarer Alain Zobrist, leder av Omega-selskapet, inn i mikrofonen til våre kollegereuro nyheter.

Forskere fra Harbin Institute of Technology, Kina (HIT), presenterte en robot curling-trener under arrangementet. Sistnevnte lar blant annet simulere krøllekastprosessen. Takket være kombinasjonen av bildegjenkjenning, kunstig intelligens og et automatisk kontrollsystem kan lagene nå justere sine sportsprestasjoner. Disse robotene har også vært i stand til å delta i konkurranser mot profesjonelle idrettsutøvere for å demonstrere ferdighetene deres.

I tillegg til å analysere sportsprestasjoner, har andre roboter også tatt over kjøkkenene og restaurantene som var vertskap for journalister og idrettsutøvere fra hele verden under de olympiske leker. For å begrense kontakten har alt blitt automatisert. Dermed var det disse robotene som lagde rettene selv, som serverte dem og til og med laget cocktailer og kaffe.

Teknologi fremhevet under åpningsseremonien, stander som tilbyr elektriske lur til journalister, autonome biler: Den kinesiske hovedstaden har definitivt gitt alt for å tilby en sports- og teknologiopplevelse på høyt nivå under denne internasjonale konkurransen. Den 6. februar erklærte også Thomas Bach, president for Den internasjonale olympiske komité, under en virtuell opptreden på et pressesenter i Beijing at vinter-OL 2022 hadde skrevet historie, og nådd et digitaliseringsnivå uten sidestykke.

I samarbeid med China Radio International

hovedartikler

You may also like