Home » Oljekonsernet TGS kjøper konkurrent for å danne seismikkdata tungvekt i Norge

Oljekonsernet TGS kjøper konkurrent for å danne seismikkdata tungvekt i Norge

by Ashley Olsen

Gruppen som er et resultat av denne operasjonen vil bli verdsatt til omtrent 2.440 millioner euro. Alex Stemmer / stock.adobe.com

Det norske oljefelttjenestekonsernet TGS vil kjøpe konkurrenten PGS for 9,3 milliarder kroner (859 millioner dollar) for å skape en tungvekter innen innsamling av seismikk på havbunnen, kunngjorde begge selskapene mandag. Gruppen som er et resultat av denne operasjonen finansiert av aksjer og støttet av direktørene i PGS vil bli verdsatt til omtrent 2,6 milliarder dollar (2,44 milliarder euro), TGS og PGS antydet i en uttalelse.

Etter en lang krise har den geofysiske datasektoren, som inkluderer giganter som amerikanske Halliburton eller franske SLB (tidligere Schlumberger), gjenvunnet styrke, og den høye prisen på hydrokarboner oppfordrer oljeselskaper til å investere i prospektering. . Oppkjøpet vil generere årlige synergier på mer enn 50 millioner dollar, ifølge de to norske konsernene.

Eksisterende TGS-aksjonærer vil eie omtrent to tredjedeler av det sammenslåtte konsernet, mens resten eies av PGS-aksjonærene. Fortsatt med forbehold om grønt lys fra myndighetene og den ekstraordinære generalforsamlingen, skal kjøpet gjennomføres i første halvdel av 2024.

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

You may also like