Home » Oppkjøpet av Stern av svenske Hedin ble fullført

Oppkjøpet av Stern av svenske Hedin ble fullført

by Siv Jensen

Oppkjøpet av Stern av svenske Hedin ble fullført

Oppkjøpet av de fleste av Sterns aktiviteter av svenske Hedin Mobility Group AB er fullført. Fellesgruppen blir den syvende distributørgruppen i Europa. Stern vil, som tidligere annonsert, selge alle sine kjernevirksomhetsmidler, bestående av forhandlervirksomhet, karosserivirksomhet, bilutleievirksomhet og holdingselskapvirksomhet, til Hedin. Aksjene som Stern eier i Bovemij vil ikke inngå i transaksjonen.

Hedin betaler 83 millioner for oppkjøpet, noe som betyr at Stern kan betale et superutbytte på 14,50 euro per aksje. Aksjonærer på mer enn 50 prosent av Sterns aksjer har allerede godkjent transaksjonen. Den endelige beslutningen må tas under en ekstraordinær generalforsamling 23. februar.

nasjonale grenser

Styreleder Henk van der Kwast: «Vi mener at det er funnet en veldig god partner for Stern i Hedin. Stern er et sterkt selskap med en verdifull posisjon i det nederlandske markedet i mange år, men vi ser også at bildistribusjonen beveger seg over landegrensene i høyt tempo. Å utvide organisasjonen vår til en pan-europeisk gruppe på egenhånd krever mye tid og penger og er ikke uten risiko fordi mange endringer i relasjoner innen vår bransje vil skje i den kommende perioden. Derfor slutter vi oss til en sterk aktør som allerede opererer i hele Europa og styrker dermed også vår posisjon i Nederland.»

pan-europeisk mobilitetsleverandør

Anders Hedin, administrerende direktør i Hedin Mobility Group: «Sammen vil Stern og Hedin oppnå forretningssynergier og ta neste steg i å skape en pan-europeisk mobilitetsleverandør, med Stern som det nederlandske knutepunktet. Størrelsesmessig vokser Hedin til å bli den syvende distributørgruppen i Europa. Bilindustrien er i endring og bilprodusenter og andre forretningspartnere ser etter profesjonelle partnere som bidrar til en bedre kundeopplevelse og oppbevaring. Vi ser frem til å nå dette målet sammen med Stern-teamet.»

Hedin Mobility Group er et stort familieeid selskap med aktiviteter i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Belgia og Sveits, hovedsakelig innen bilsalg og -service, engrossalg av bildeler og dekk, bilutleie og bilutleieprodukter og -tjenester. finansiell mobilitet .

Les også:
Stern overtar fire Auto Palace-lokasjoner

Du har nettopp lest en av de gratis premium artiklene

You may also like

Leave a Comment