Home » Pakistans statsminister ankommer Saudi-Arabia

Pakistans statsminister ankommer Saudi-Arabia

by Siv Jensen

WASHINGTON: Pentagon kunngjorde tirsdag at de som var ansvarlige for et luftangrep i 2019 som drepte sivile i Syria, ikke begikk noen feil, ikke «bevisst» drepte sivile eller viste «uberettiget likegyldighet».

Pentagons interne etterforskning av bombingen av Baghouz, Syria 18. mars 2019, ble lansert i november etter publiseringen av en New York Times-artikkel som anklaget det amerikanske militæret for å forsøke å skjule tilstedeværelsen av ofre som ikke er stridende.

New York Times hevdet at 70 mennesker, inkludert kvinner og barn, ble drept i denne operasjonen i Baghouz, den siste høyborgen til den islamske staten (IS), og at en militæradvokat hadde beskrevet hendelsen som «en mulig krigsforbrytelse». .» «.

Men etterforskningen, ledet av hærens general Michael Garrett, konkluderte med at sjefen for amerikanske styrker på bakken mottok en presserende forespørsel om luftstøtte den dagen fra de syriske demokratiske styrkene (SDF), koalisjonen av anti-ISIS-krigere støttet av Vesten i Syria. nordøst i Syria.

Kommandøren «fikk bekreftet at det ikke var sivile i skytefeltet» og autoriserte angrepet, sa general Garrett i sine funn som ble offentliggjort av det amerikanske forsvarsdepartementet.

Pentagon-talsmann John Kirby sa at angrepet etterlot 56 døde, inkludert 52 stridende, inkludert 51 voksne og en tenåring. Fire sivile, en kvinne og tre barn, ble drept. I tillegg ble to jagerfly såret, samt 15 sivile (11 kvinner og fire barn), heter det.

Etterforskningsrapporten tilskriver forsinkelsene i å avklare disse fakta til «administrative feil», som først ble avslørt tre år senere av pressen, noe som ga inntrykk av at hæren prøvde å skjule dem.

Men i et notat til de høyeste gradene i det amerikanske militæret, også utgitt tirsdag, sa forsvarsminister Lloyd Austin at han var «skuffet» over å høre at informasjonen hadde blitt oversett i flere måneder. Han beordret lederne for amerikanske militærkommandoer å sørge for at enhver operasjon som involverer sivile tap blir etterforsket.

Kirby sa at ingen ville bli straffet for Baghouz sine ofre.

Etterforskningen slo fast at ingen hadde «handlet i strid med krigens lover», sa han, og konkluderte i stedet med at «det ikke var noen ondsinnet hensikt».

«Vi gjør ikke alt perfekt, men vi prøver å forbedre oss,» sa talsmannen. «Vi prøver å være så transparente som mulig om leksjonene vi lærer.»

You may also like

Leave a Comment