Home » Par rømmer fra karantenehotell • «Omikron explorer» ser ikke alvorlig syke pasienter

Par rømmer fra karantenehotell • «Omikron explorer» ser ikke alvorlig syke pasienter

by Russell Crowe

Den amerikanske regjeringen forbereder tiltak for å utsette ankomsten av omikron-varianten av koronaviruset til USA. Disse tiltakene for reisende fra sørlige afrikanske land vil tre i kraft i morgen. President Biden vil møte sine kronerådgivere i dag.

Ingen infeksjoner er identifisert i USA ennå, men de vil uunngåelig komme, sa immunolog og seniorrådgiver Anthony Fauci til NBC TV. Lufttrafikkrestriksjoner gir myndighetene mer tid til å samle informasjon og øke vaksinasjonene. Han erkjenner at varianten «kanskje ikke er mye», men ønsker å sørge for at Amerika er forberedt på det verste.

Flere andre land, inkludert Nederland, har allerede innført flyrestriksjoner for personer fra sørlige afrikanske land, til tross for råd fra Verdens helseorganisasjon om ikke å gjøre det. Det er foreløpig ikke kjent med sikkerhet om omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten og hvor alvorlige konsekvensene av en infeksjon er.

Sør-Afrika, hvor omikron sannsynligvis kommer fra, motsetter seg innføringen av reiserestriksjoner. Den sørafrikanske regjeringen sier at landet vil bli straffet for å oppdage den nye varianten.

You may also like