Home » Paris: høstutstillingene du ikke kan gå glipp av

Paris: høstutstillingene du ikke kan gå glipp av

by Henrik Ibsen

Om sommeren ikke er over, lover allerede skoleårets begynnelse et godt utvalg av utstillinger. Venezia i 3D, Munch en Orsay eller til og med historien til Lego-merket… Her er vårt utvalg.

Forlatt i huset til Latin-Amerika

Frem til 24. september presenterer Casa de América Latina utstillingen «Marronnage, kunsten å bryte sine egne lenker», og fremhever dermed «historien, kunstneriske arven og plastproduksjonen til afro-etterkommere som er tvangstransportert til Sør-Amerika». I Surinam og Fransk Guyana, hvor jungelen beskyttet dem, måtte disse samfunnene først forsvare sin frihet, før de «uttrykte sin følelse av skjønnhet og ynde»: gjennomsnittlig.

Utstillingen viser gjenstander produsert i første halvdel av 1900-talletmin århundre, som har blitt museumssamlinger, samt en oversikt over aktuelle kreasjoner. Samtidig bidrar det til å gjøre kjent for en ukjent befolkning.

«Marronnage, kunsten å bryte sine egne lenker». Frem til 24. september på Casa de América Latina (7 i Paris).

En 3D-tur i Venezia i det oppslukende Grand Palace

Serenissima-elskere vil bli henrykte. Fra og med 21. september vil Immersive Grand Palais være vertskap for en digital utstilling dedikert til Venezia. I samproduksjon med selskapet iconemog i samarbeid med Utgangspunkt borgerlig ordtak Veneziastedet tilbyr en omvisning i byen med 3D-modeller.

Turister fra hele verden vil kunne oppdage palassene i byen eller Canal Grande, alle med bilder «TIL kutt pust», «saker de mest innovative teknologiene, og akkompagnert av en musikalsk komposisjon upublisert».

«Venezia Avslørt». Fra 21. september til 19. februar. Grand Immersive Palace (12 fra Paris).

Füsslis arbeid i museet Jacquemart-André

Fra 16. september skal maleren Füssli hedres på museet Jacquemart-André. Frem til januar, utstillingen «Füsslimellom søvn og virkelighet» tilbyr tur til «ÅÅdrømmeaktig og magisk univers til maleren Sveitsisk». Totalt presenteres rundt seksti verk fra offentlige og private samlinger, «til gi oss en anmeldelse av karrieren og talentet til denne lite kjente artisten i Frankrike».

Kunstneren ble inspirert av mytologi, Bibelen eller til og med de store verkene fra Shakespeares litteratur for å representere dramatiske scener, på grensen mellom drømmenes verden og fantasiens verden. Han er spesielt kjent for sitt Nightmare-maleri.

«Füsslimellom søvn og virkelighet». Fra 16. september til 23. januar. Museum Jacquemart-André (Paris 8).

Edvard Munch på Musée d’Orsay

oppdage eller gjenoppdage Edvard Munch i d’Orsay? Det er mulig. Fra 20. september til 20. januar vil museet tilby en utstilling om verkene til den norske maleren. Ofte redusert til sitt kultmaleri, The Scream, er kunstneren likevel forfatteren av mange fascinerende verk. Organisert i samarbeid med Munchmuseet i Oslo, utforsker utstillingen «hans reiserute – seksti år med skapelse— gjennom hele dens varighet og kompleksitet».

Totalt tilbys mer enn 150 verk til besøkende, inkludert rundt seksti malerier og en stor samling av tegninger, graveringer og fotografier. Dokumenter og manuskripter som fremkaller «hans inngrep i feltet av litteratur». I 1991 hadde den parisiske institusjonen allerede organisert en første utstilling dedikert til kunstneren, «Tygge og Frankrike».

«Edvard Munch. Et dikt om kjærlighet, liv og død». Fra 20. september til 20. januar. Orsays museum (Paris 7).

Oppdage Lego på Joseph Gallery

90 år For å feire sitt jubileum, tilbyr det danske merket en utstilling på Galerie Joseph frem til 25. september 2022. Muligheten for store og små (D)oppdage «HAN forskjellige universer og uendelighet odds» tilbys av dette merket av tidløse murstein.

Vi oppdager en gigantisk barnepark der de mange Lego-konstruksjonsspillene skiller seg ut, Dobbelt til lego Teknisk gjennom Lego-universene VennerHarry Potter, Super Mario eller til og med Minecraftstjerne krigermarvel og batman… For ikke å glemme sjeldne arkivdeler, ikoniske byggesett, splitter nye nyheter, gigantiske, aldri før sett LEGO-klosskreasjoner laget for anledningen…

LEGO «90 år av kreativitet». Av 6. juli til 25. september. Galleri Joseph (Paris 3).

Foreningen for maleri og fotografi i A.galerie

Heller maling eller fotografering? Her er de to knyttet sammen. Alltid på utkikk etter innovative talenter, A.Galleri har bestemt seg for sin nye utstilling, «Skisser fotografisk»å viske ut grensene. To fotografer hedres: Alexander Vasapoli og Ronald Martinez. begge var vellykkede «TIL utvikle en fotografisk teknikk, en mestring av trykk og en smak for å ramme inn det gjøre av hans fotografiske verk av lerretene eksepsjonell».

«Skisser fotografisk». Fra 23. september til 19. november 2022. I.Galleri (16 fra Paris).

Frida kahlo i palasset galliera

Etter Dalida, Chanel eller til og med Jeanne lanvinpalasset galliera vie en utstilling tilikon Frida kahlo. Fra 15. september 2022 til 5. mars 2023, retrospektivet Frida kahlobortenfor opptredener»produsert i samarbeid med Museum Frida kahloavduker mer enn 200 stykker fra kunstnerens fødested, Casa blå i Mexico.

Etter bussulykken hennes i en alder av 17, som gjorde henne traumatisert og skadet for livet, uttalte artisten spesielt: «ÅÅ Jeg er ikke død, og jeg har en grunn til å leve. Denne grunnen er maleri.»

Frida kahlobortenfor opptredener». Fra 15. september til 5. mars. Slott galliera (16 fra Paris).

Bonuser: Heritage dager

Merknad til kunstelskere: HAN Heritage dager gå tilbake 17. og 18. september 2022 for en 39. utgave. Den perfekte muligheten til å besøke gratis museer, steder som åpner eksepsjonelt eller å gå på uvanlige guidede turer og andre flotte aktiviteter. Alt rundt temaet «Arv bærekraftig». Viktig

You may also like