Home » Pauline GIRARDOT oppdager finessene i crémant hos Bailly Lapierre

Pauline GIRARDOT oppdager finessene i crémant hos Bailly Lapierre

by Siv Jensen

Ved å avhøre samtalepartnerne hennes, observere den minste tekniske bevegelse i veieområdet foran pressene (spesielt balletten av traktorer som frakter paller fulle av druer), kastet ikke representanten for Yonne-prefekturen bort vinsesongen ved å fordype seg i hjertet av innhøstingen organisert i Bailly Lapierre-hulene. Nysgjerrig og oppmerksom, underprefekten til Auxerre var henrykt over denne muligheten til å kontakte vinbønderne…

BAILY: Han går ikke glipp av noen detaljer i forklaringene til Jean-Baptiste THIBAUT, en av representantene for Landbrukskammeret i Yonne, til stede ved hans side. Avide de la moindre informasjon sur l’établissement qu’elle visita en thiste très chaude journée ensoleillée, Madame la secrétaire générale de la préfecture de l’Yonne plonge avec délectation au cœur de ces vendenges 2023, par les dees de bonnethètes Saken.

Refleksjoner av Jean-Baptiste THIBAUT: «Alle trafikklysene er grønne, i år er det kaos av druer! «. Som er en endring fra for noen år siden, det er sant.

Det var nok å observere den ustanselige koreografiske balletten utført av traktorene som forsiktig transporterte åpne esker fulle av druer som vinbøndernes navn så ut til å danne en første mening om. Håndplukket fra vingårdene, er druene rikelig og av god kvalitet, ifølge kommentarene til eieren, Sylvain MARTINAND, ny direktør for stedet, av disse berømte Bailly Lapierre-grottene som produserer blant annet, siden 1972, en Crémant de Bourgogne med godt rykte som drar nytte av en opprinnelsesbetegnelse.

Vet alt eller nesten alt om utfordringene i sektoren

Mentalt fokusert på hver av operasjonene som ble presentert for henne, var Pauline GIRARDOT i stand til å være vitne til veiingen av disse boksene i pressesenteret som ble opprettet i 2007, før de ble tømt i beholderne som transporterer hele druene til pressen. av dem under den store hangaren som tar imot dem). Alt dette med forklaringer av teksten av fagfolk som ikke nølte med å gi den til deg!

Stedets historie, organisering av kooperativet, vinfremstillingsprosess fra samlingen på de omkringliggende bakkene til fremstilling av den berømte crémanten, vinsykdommer, utbytte og volumer som skal produseres, eksport og avreise til nye forbrukerland…: Pauline GIRARDOT hadde lært nok på en times besøk til å fordype seg bedre i vinkulturen i denne regionen, hvis særtrekk hun setter så stor pris på ved hvert besøk på landsbygda.

Disse utvekslingene vil også ha gjort det mulig for ham å bedre forstå livet til sektoren og dens vanskeligheter i kontakt med operatørene som slutter seg til kooperativet (til dags dato representerer dette mer enn 430 vinbønder som bringer druer beregnet for produksjon av Crémant de Bourgogne, men ikke siden nettstedet produserer 25 % av Saint-Bris, Chitry, Burgundy, etc.) og diskuter åpent med representantene for FDSEA i Yonne.

Bailly Lapierre Wineries i konstant fremgang …

Statens representant kunne snakke lenge med den fjerde direktøren for samvirkelaget siden etableringen av nettstedet, Sylvain MARTINAND, som nettopp tiltrådte stillingen for noen dager siden.

Det er synd at den øverste tjenestemannen har vært presset på tid, for underprefekten vil ikke ha hatt muligheten til å besøke det underjordiske steinbruddet som fungerer som et knapt troverdig lagringssted for millioner av flasker med brusende vin (6,5) lagret der . i månedsvis.

For å fullføre, la oss huske at Bailly Lapierre-grottene produserer mer enn 3 millioner flasker Crémant per år, som representerer 25 000 hektoliter. Bourgogne-markedet veier fortsatt 22 millioner flasker, sammenlignet med 100 millioner for Alsace-rivalen!

Når det gjelder eksport, distribuerer Caves de Bailly Lapierre produktene sine til de fire hjørnene av planeten (1,4 millioner flasker), inkludert Tyskland, Skandinavia (Norge og Danmark elsker denne hyggelige drinken, friskhet på ganen!), men også over Atlanterhavet til USA og Canada, uten å glemme Asia med erobringen av nye markedsandeler nær Bangkok i Thailand. Omsetningen, som stadig øker som vi forestiller oss, overstiger nå 18 millioner euro.

En fascinerende leksjon i vindyrking gitt til underprefekten til Auxerre, som nå vil kunne nyte et glass Crémant de Bourgogne fra et annet perspektiv. Som en kjenner da!

Thierry BRÉT

You may also like