Home » Philippe Panerai døde, Urban Planning Grand Prix

Philippe Panerai døde, Urban Planning Grand Prix

by Roald Amundsen

Han var arkitekt, byplanlegger, tenker, forfatter og fremfor alt storpris for byplanlegging i 1999. Philippe Panerai døde 12. mai 2023, 82 år gammel. Hvilket kulturminister Rima Abdul Malak beskriver i en pressemelding som «Lærer, utøver og entusiast av morgendagens byer.«har»Han viet livet sitt til å skissere løsninger som bringer det offentlige rom nærmere innbyggernes håp.«.

Rike og unike opplevelser

Philippe Panerai ble født i 1940 i Royan, Charente-Maritime, og gikk inn på Paris School of Fine Arts i arkitekturseksjonen på 1960-tallet.»Under opplæringen, som fascinerer og frastøter ham på samme tid, siden undervisningen virker så langt unna byens realiteter, nærmer han seg Atelier Arretche.«minner ministeren. Han hadde sin første praktiske erfaring i dette byrået før han fortsatte studiene med Henri Lefebvre ved byplanleggingsinstituttet ved universitetet i Paris.

I 1968, et år med opprør og protester i Frankrike, engasjerte den unge mannen seg med kollegene sine for å fremme en mer moderne og sosial visjon om arkitektur. Dette er hvordan Versailles School of Architecture ble født, i 1969, «som revolusjonerer måten å undervise og tenke arkitektur på«, anslår Rima Abdul Malak. Som professor forsvarte han en visjon om disiplinen hans der arkitektur og byplanlegging er uatskillelige. Både i undervisningen og i sin praksis tar han hensyn til hvert steds spesifikke egenskaper og interaksjonene mellom dets brukere. .

Byfornyelse

Han tok også på seg rollen som prosjektdirektør ved Seura-byrået og deretter i Philippe Panerai-byrået, hvor «Det danner krevende forslag til tjeneste for offentlig politikk, for å svare på utfordringene med å skape nabolag, byfornyelse og utvikling av store territorier, noe som ga den hovedprisen for byplanlegging i 1999.«, fortsetter statsråden.

Spesielt tegnet han det urbane prosjektet La Teisseire, i Grenoble (1997-2010), som inkluderer riving-rekonstruksjon og boligbygging av 1200 boliger. Det er opprettet 24 boenheter på denne siden. Også på 1990-tallet deltok han i opprettelsen og definisjonen av programmene til den nye Paris-Malaquais School of Architecture. Han fungerte som president fra 2000 til 2003.

Anerkjent over hele verden

Byarkitekten utvikler sin karriere i Frankrike og internasjonalt, og analyserer og designer globale byer som Guanzhou (Kina), Kairo (Egypt), Beirut (Libanon) og Brasilia (Brasil). Både i USA og Brasil, gjennom Italia og Spania, jobber han som førsteamanuensis. Philippe Panerai skrev også flere verk, inkludert «Urbane former, fra blokken til baren«(1977) med arkitekturhistoriker Jean Castex og urban antropologiforsker Jean-Charles Depaule. Bøkene deres»Jeg mener fortsatt i dag«sier ministeren, som bekrefter»som vil fortsette å sette sitt preg på stoffet til våre urbane drømmer i lang tid fremover.«.

National Council of the Order of Architects ønsket også å hilse på karrieren hans, og publiserte en hyllest på sosiale nettverk. «Det er med sorg vi får vite om bortgangen til Philippe Panerai […]. Han markerte en generasjon arkitekter. Han var teoretikeren for transformasjonen av byen og dens forbedring. Alle våre tanker går til hans kjære.»

You may also like