Home » Polske programmerere tjener mer og mer – Computerworld

Polske programmerere tjener mer og mer – Computerworld

by Russell Crowe

Vi analyserer IT-arbeidsmarkedet. Vi tar hensyn til inntektene til programmerere i Polen i individuelle stillinger og hvilket programmeringsspråk som er verdt å lære i 2021 for raskt å få jobb og første ordre.


Polske programmerere tjener mer og mer

Foto. Hitesh Choudhary, Pexels

Hvor mye tjener vi i Polen?

Hays Poland ga oss svært pålitelige data, hvis rapport inneholder data samlet inn under rekrutteringsprosessene og inkluderer nesten 3500 forskjellige organisasjoner som opererer i Polen, inkludert perspektivet til ansatte og kandidater (omtrent 5900 personer).

I IT-bransjen, når det kommer til programmererlønninger, kan utviklere av ulike teknologier stole på store fortjenester. Rapport viser at Java Developer vanligvis tjener PLN 15 000 per måned, .NET / C Utvikler: PLN 13 000 og C / C ++ Utvikler: PLN 11 000. Du vil også motta høy godtgjørelse: Big Data-utvikler (PLN 17 000), Front-End-utvikler (PLN 13 000), JavaScript-utvikler (PLN 13 000), mobilutvikler (PLN 14 000) og RPA-utvikler (PLN 14 000). Bare leder- og direktørstillinger i IT-bransjen har en tendens til å være bedre betalt.

Sjekk også:Programvareutvikleren vil tjene mer i tre bransjer

 • Hva blir fremtiden til kontorene?

 • Den perfekte forretningsanalytiker-CV – 6 tips #

  En annen rapport fra Inhire.io, en plattform for rekruttering av IT-spesialister, viser at 2021 kan betraktes som et svært vellykket år. «I motsetning til fjorårets frykt, rystet ikke pandemien opp ting i IT-bransjen,» sier Michał Gąszczyk, administrerende direktør i Inhire.io. «Dette året brakte ikke bare nye stillinger og en rekke spennende prosjekter fra både polske og utenlandske arbeidsgivere, men fremfor alt en høyere lønn og en større utviklingsmulighet for de mindre erfarne,» legger han til.

  Samtidig påpeker Inhire.io at JavaScript-spesialister alltid er de mest ettertraktede programmererne på det polske markedet. Opptil 27 % av jobbtilbudene i årets første kvartal ble rettet til disse personene. Java kom på andreplass med en score på 21 %. Podiet er alltid stengt av Python, som dekker 15 % av postede stillingsannonser. Små fall (rundt 1 %) ble registrert for andre språk, for eksempel: Typecript (10 %), C ++ (2 %), Swift (2 %), Scala (2 %) og Kotlin (2 %).

  Når man sammenligner programmeringsspråk med beløpet for godtgjørelse i B2B-kontakter, er spesialister som bruker Scala (gjennomsnittlig godtgjørelse PLN 22 115) og Python (PLN 20 462) fortsatt de mest verdsatt: sammenlignet med fjerde kvartal 2020 var det en økning. i inntekter på mer enn 2000 PLN. Java-programmerere (19 830 PLN) vil også motta enorme fortjenester. La oss imidlertid legge til at disse gevinstene gjelder eldre, det vil si erfarne spesialister.

  Eller er det kanskje verdt å jobbe i utlandet?

  Daxx-selskapsrapporten, som hjelper selskaper med å sette opp IT-prosjektteam som hovedsakelig består av ukrainske programmerere, viser at gjennomsnittsinntekten til programmerere er svært høy. På listen over land med høyere inntekt finner vi imidlertid ikke Ukraina eller Polen.

  Daxx rapporterer at USA har gitt den beste avkastningen på mange år. Median årslønn for en programmerer i dette landet er $ 110 638. (omtrent 440 tusen PLN), noe som betyr at månedslønnen er nesten 37 tusen PLN. zloty. Andreplassen i rangeringen er okkupert av Sveits (omtrent $95 tusen), tredjeplassen er okkupert av Israel (ca. USD 77 tusen), Danmark (ca. USD 72 tusen) og Storbritannia (ca. USD 68 tusen). ) henholdsvis fjerde og femte. $ 5000). Listen inkluderer også Norge, Tyskland, Nederland og New Zealand. Det laveste gjennomsnittet i New Zealands rangering er $46 229. (rundt PLN 182 000), det vil si rundt PLN 15 200 per måned. Det er imidlertid verdt å understreke at det er snakk om gjennomsnittslønn for alle stillinger, det vil si ikke bare for de best betalte seniorene, men også for mellom- og juniorene.

  Plassering påvirker lønn

  De største polske byene har fortsatt høyest lønn og samtidig flest jobber. Som Inhire.io påpeker, sammenlignet med i fjor, allerede i første kvartal i år. Vi kunne se en økning på 36,7 prosentpoeng i budene, og de fleste av dem ble lagt ut i Warszawa (4 898 annonser), Krakow (2 388) og Wrocław (2021). Det minste antallet tilbud dukket opp i Gliwice (196).

  I år, som utvilsomt vil appellere til mange som tar sine første steg i informasjonsteknologimarkedet, er det mange flere jobbtilbud for ungdom. Men erfaringsmessig er mellomstillinger fortsatt de mest populære (51,84 % av tilbudene), og antall tilbud rettet mot seniorer har gått ned og er nå 43,04 %. Dette er veldig gode nyheter fordi, som Michał Gąszczyk understreker, har etterspørselen etter eldre økt de siste kvartalene og falt litt i siste kvartal av 2020, noe som sannsynligvis skyldes vanskeligheter med å ansette en seniorspesialist. «Av denne grunn begynte selskaper, for å akselerere arbeidet med prosjekter, å se etter midami, som de til slutt vil trene» – forklarer eksperten. Han legger til: «Situasjonen blant våre kunder er så stabil at de største selskapene bestemte seg for å utnytte markedsgapet i tilbud til juniorer og gikk tilbake til en mer aktiv rekruttering, derav økningen i antall tilbud til juniorer.»

  Det er verdt å understreke at dagens telependlingstrend betyr at du kan finne en jobb av typen Warszawa eller Wroclaw, uavhengig av hvor du bor. Tallrike rapporter viser at svært hyppige jobboppslag fra IT-spesialister, selv 70 % av dem, tillater hjemmekontorarbeid. Og det er permanent, ikke hybrid.

  I tillegg er det i informasjonsteknologisektoren ofte ledige stillinger med spesifikke lønnsintervaller, i første kvartal i år. det var allerede 37 % av alle annonser. Til sammenligning var dette resultatet i samme periode i 2020 8 % svakere.

  Hvor får du så mye overskudd fra?

  Noen mennesker, spesielt fra andre bransjer, kan kritisere fortjenesten til utviklere og IT-fagfolk. Hvordan er det mulig for en heltidsansatt å tjene mer enn 15, 20 og noen ganger til og med 25 000? Netto PLN? Generelt har direktører eller administrerende direktører disse lønningene, men ikke en heltidsspesialist. I mellomtiden er markedssignalene klare: den høye fortjenesten for utviklere er berettiget.

  For det første er det grunnleggende problemet med utviklere ansvar. Utviklere har en direkte innvirkning på utviklingen av en gitt virksomhet: de lager produkter og tjenester som kundene betaler for senere. Samtidig skal disse være sikre og skalerbare, og i tillegg fungere pålitelig. En time med nedetid kan ofte koste en bedrift mange kunder og millioner av dollar (her avhenger mye av omfanget av virksomheten selv). Den andre grunnen, like viktig fra gründernes synspunkt, er avkastning på investeringen. Hvis den ansatte koster selskapet ca 30 tusen. PLN per måned, men det er nødvendig for gjennomføring av prosjekter verdsatt i hundretusenvis. PLN, ansettelse og vedlikehold vil uansett være lønnsomt. Det skal bemerkes at ingen bedrifter vil betale programmerere mellom 15 og 20 tusen. PLN månedslønn, hvis de genererer et netto tap for virksomheten. Polske selskaper legger ofte inn bestillinger for utenlandske kunder, noe som betyr at de kan stole på lukrative kontrakter, oppgjort i euro og dollar.

  IT-verdenen fungerer eksternt

  Hays Poland-rapporten viser at 87 % av bedriftene har det fleksible arbeidsalternativet, og mesteparten av tiden er det rett og slett fjernarbeid / hjemmekontor; dette ble angitt av 97 % av respondentene. Det vanligste alternativet for fjernarbeid er i IT-sektoren: 96 % av bedriftene tillater hjemmekontoret. Bank- og investeringssektoren kommer på andreplass, etterfulgt av finans og regnskap.

  Fra et arbeidstakers synspunkt er fjernarbeid en viktig fordel. Opptil 81 % oppgir at de bruker det.

  En annen grunn er mangelen på spesialister. Hvis det fantes mange programmerere i markedet, ville ikke arbeidsgivere måtte konkurrere så mye om arbeidstakeren, noe som fristet ham med bedre og bedre betingelser. Det er et spørsmål om tilbud og etterspørsel: etterspørselen er større enn hva markedet tilbyr, så prisene går opp og i dette tilfellet lønningene. Łukasz Grzeszczyk, administrerende direktør i Hays Poland og en IT-markedsekspert, bemerker at mangelen på IT-ansatte i Polen kan nå 80 000. mennesker. – Det betyr at dersom det nå er 80.000 ledige jobber på markedet, kan flere spesialister få jobb uten store problemer, sier han. Og han legger til: «Situasjonen blir ikke lettet av den økende interessen for å jobbe for utenlandske enheter. Antallet IT-arbeidere som søker kontrakter i utlandet har vokst siden begynnelsen av pandemien. Dette skyldes populariseringen av fjernarbeid og muligheten for økonomisk migrasjon uten å måtte flytte til et annet land.

  Hvordan velger programmerere en jobb?

  Programmerere bytter jobb dersom tilbudet garanterer en attraktiv kombinasjon av flere faktorer. Foreløpig er tre områder de viktigste: lønn, prosjekter og teknologi. Rekkefølgen på disse aspektene i prioriteringslisten er ikke universell og avhenger av individuelle preferanser og livssituasjon. Det er spesialister for hvem penger er det viktigste, mens andre er mer fristet av løftet om å jobbe med et interessant prosjekt.

  Når det gjelder erstatning, er spørsmålet åpenbart: jo høyere jo bedre. Når det gjelder prosjekter, ved valg av jobb, er prosjekter knyttet til kandidatens interesser eller en spesifikk bransje viktig. de mest attraktive tilbudene muliggjør deltakelse i prosjektet, som vil bli gjennomført og ikke går i skuffen. Fagfolk er spesielt interessert i prosjekter som vil berike deres portefølje på en realistisk måte. I andre kvartal 2021 kommer denne typen forslag oftest fra medisinsk, farmasøytisk og medisinsk utstyrsindustri, som jobber med løsninger som gjør livet enklere for pasienter og leger. Mange interessante IT-prosjekter er også implementert innen økologi, grønn energi og elektromobilitet.

  Det tredje aspektet som avgjør tilbudets attraktivitet er teknologi. Kandidater ønsker å jobbe med sine nyeste versjoner, og viser den største entusiasmen for skyteknologi. Mobilteknologier, teknologier som brukes i e-handelsbransjen, og utsiktene til å jobbe på front-end – å skape grensesnitt og et stort element av brukerkontakt er også populært blant spesialister. På den annen side har arbeidsgivere som tilbyr backend-arbeid mindre overtalelsesevne, spesielt når det gjelder stabile, men mindre innovative økonomiske løsninger.

  Derfor kan det sies at polske arbeidsgivere konkurrerer ikke bare med andre selskaper i landet, men også med enheter fra Storbritannia, Tyskland, Norge og USA. Og som vi nevnte tidligere, har disse landene en tendens til å betale mye mer for arbeidet til IT-spesialister enn Polen. Samtidig må det understrekes at lønnsveksten for programmerere etter hvert må bremses opp. Når kundene ikke vil betale mer for IT-prosjekter, ønsker ikke arbeidsgiverne lenger å øke lønningene. Foreløpig er det imidlertid ingenting som tyder på at dette skjer. I 2021, men også i årene som kommer, vil programmerere definitivt kunne regne med gode lønninger.

  You may also like