Home » Privat romstasjon og lagring av elektriske scootere. Tekniske nyheter / artikkel

Privat romstasjon og lagring av elektriske scootere. Tekniske nyheter / artikkel

by Russell Crowe

1. Bezoss skal bygge sin egen romstasjon

Biljard, Jeff Bezos private romteknologiselskap Blue Origin, planlegger bygge og kjøre den private romstasjonen Orbital Reef i andre halvdel av dette tiåret, rapporterte techspot.com. Ifølge milliardæren skal det være en mye brukt romstasjon som kan romme opptil 10 personer.

Størrelsesmessig vil den nye stasjonen ha like mye habitat som den internasjonale romstasjonen, eller cirka 425 kubikkmeter plass. Kundene til denne romoasen forventes å være romfartsbyråer og høyteknologiske konsortier, land uten egne romprogram, media og reiselivsbedrifter, samt velstående gründere og investorer. Prosjektet har flere partnere: Sierra Space, Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions og Arizona State University, som hver vil gi en rekke teknologiaspekter.

2. 12 dypteknologilag er født

Det 18. høyteknologiske oppstartsarrangementet «Ignition Event», organisert av teknologikommersialiseringsplattformen «Commercialization Reactor» og det latviske investerings- og utviklingsbyrået, vil samle mer enn 100 forskere og gründere på to dager. 12 nye lag ble opprettet, som skal jobbe for å gjøre vitenskapelig utviklet teknologi om til virkelig virksomhet.

# Digital frokost

Program «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost» – Deres ukentlige teknologiske nyheter. Teknologi, kultur og digitale trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital frokost» vil bli sendt direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen klokken 10.05.

Streaming er tilgjengelig på alle større streamingplattformer:

Blant de tolv lagene var idéomfanget svært bredt. SEAPACK-teamet presenterte en vannløselig pakke med algemat. Ved å bruke ekspertisen til SEAPACK-teamet av forskere, vil det andre teamet, Bio2zero, utvikle bruken av bioplast i kosmetikk, medisiner og matemballasje. EcoFire håper å lage kraftige bålkapsler. Spesielt søker EcoForce å resirkulere karbidpulveravfall og gjenvinne energien som genereres under resirkuleringsprosessen. CheckSmart ønsker å utvikle sensorer for å bestemme helsen til kraner. IDA-teamet ønsker på sin side å identifisere slitasje på industrimaskineri og forhindre at det går i stykker. CustomLAB tilbyr en økonomisk og effektiv løsning for kjemitimer. Space Post håper å skyte opp små satellitter ut i verdensrommet for akademisk utdanning. View Finder sporer det menneskelige blikket på 3D-modeller. Osteclick tilbyr en løsning for å diagnostisere osteoporose med en liten enhet. MIND2WALK tilbyr bruk av virtuell virkelighet i slagrehabilitering.

3. En flygende motorsykkel laget i Japan

Japansk teknologioppstart ALI Technologies presenterte en flygende motorsykkelu XTurismo Limited Edition, som den har bygget siden 2017. Motorsykkelen kan kjøre i hastigheter på opptil 100 km/t. Totalt kan du flyte opptil 40 minutter.

Bedriftsdirektør Daisuke Katano håper det nye kjøretøyet vil appellere til både teknologientusiaster og redningsmenn som trenger å nå vanskelig tilgjengelige steder.

XTurismo har en løftekapasitet på 100 kg og selve motorsykkelen veier 300 kg. Den er utstyrt med to sentrale propeller og flere små propeller som kan løfte den opp i luften, samt skinner for landing. De første modellene forventes å være tilgjengelig tidlig i 2022.

4. Latvisk oppstart lager skur for elektriske scootere

Urban Mobility Incubator Emergency Stop Team har utviklet en automatisk scootererstatning, som erstatter behovet for brukeren å bruke en individuell lås. Den første prototypen ligger på territoriet til handelsparken «Alfa», rapporterte labsoflatvia.com.

Eiere av en e-scooter kan parkere kjøretøyet sitt gratis. Kombinasjonen av tall etter eget valg brukes som en sikkerhetsmekanisme. Prototypen prøver å løse problemet med at det i et offentlig miljø ikke er noe sted å koble til elektriske scootere, men det er upraktisk å bære den innendørs eller bære hengelås.

E-stops visjon er å utvikle produktet og gjøre det mer tilgjengelig for brukerne ved å utvikle en mobilapplikasjon for en mer brukervennlig opplevelse, samt inkludere lademuligheter og utvide bruken av mekanismen til sykkeleiere.

5. Et antirefleks og slitesterkt akrylbelegg produseres i Latvia.

Det latviske nanoteknologiselskapet «Groglass» har startet produksjonen av høyteknologisk akryl eller organisk glass med antirefleks og slitesterkt belegg. På grunn av sine optiske egenskaper er akryl av høyeste kvalitet og renhet mye brukt i innramming og bevaring av kunstverk. labsoflatvia.com rapporterer.

Groglass Acrylic Artglass Lifetime Acrylic gir 99 % UV-beskyttelse og mindre enn 1 % lysrefleksjon for ultrahøy bildeklarhet. Det er støvfritt og lettere enn glass. Akryl vil heller ikke knekke ved skarpe kanter når den slippes. Derfor er beskyttelsen av akrylrammer nødvendig for mange kjente kunstverk fordi de transporteres.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like