Home » ramaskrik etter en bot ilagt Norge

ramaskrik etter en bot ilagt Norge

by Russell Crowe

Spillere av det norske strandhåndballlaget nektet å spille i bikini under en kamp i EM.

Norske idrettskretser og kommentatorer ble tirsdag rasende over boten som europeiske idrettsorganer har ilagt strandhåndballspillere som trosset regelverket ved å slutte å spille i bikini. Disiplinærkommisjonen til Det europeiske håndballforbundet (EHF) ila mandag en bot på 1500 euro til det norske laget, eller 150 euro per spiller, for brudd på internasjonale regler.

Mønster? Skandinavene hadde brukt shorts i stedet for regulativ bikini da de møtte, tapte, mot Spania om bronsemedaljen i EM i strandhåndball søndag i Varna, Bulgaria. «En slik macho-visjon av kvinner tilhører en annen epoke»Tirsdag opprørte en norsk regionavis i sin lederartikkel.

I 2021 burde det ikke engang være et problem.

Eirik Sørdahl, president i Norges Volleyballforbund.

«I 2021 burde det ikke engang være et problem.«Norges Volleyballforbunds president Eirik Sørdahl la til NTBs landskontor. Klesspørsmålet har rørt strandidrettskretser i årevis, der spillere anser bikinien som nedverdigende eller upraktisk.

Det spanske fotballaget lander i Japan for OL i Tokyo

Hvis bruk av bikini ikke lenger er obligatorisk for sandvolleyballspillere siden 2012, fastsetter regelverket til Det internasjonale håndballforbundet at «spillere må bruke trange, høye bikinibukser (…)». «Sidene må maksimalt være 10 cm brede«Det er spesifisert der.

Fra mandag protesterte norsk kulturminister Abid Raja, med ansvar for idrettsspørsmål, mot boten. «Det er helt latterligTvitret. «Bug, at holdningsendringer er nødvendige i den internasjonale macho og konservative sportens verden.»

Før EM tok Norge kontakt med det europeiske forbundet for å be om tillatelse til å spille i shorts, men fikk kun beskjed om at brudd på regelverket ble straffet med bot. Etter å ha fulgt reglene for det meste av mesterskapet, bestemte nordmennene seg for å spille sin siste kamp i shorts.

Ja det er hun «forpliktet til å fremme denne saken i interessen til medlemsforeningene«Den europeiske føderasjonen hevdet at»at en regelendring kun kan skje på IHF-nivå (det internasjonale forbundet, red.anm.)».

You may also like