Home » Rani Mukherjees film «Mrs. Chatterjee vs. Norge» er basert på historien om dette indiske paret.

Rani Mukherjees film «Mrs. Chatterjee vs. Norge» er basert på historien om dette indiske paret.

by Russell Crowe

Bhattacharya fikk forvaring av barna sine i januar 2013 (filbilde)

Det er over et tiår siden det beryktede slaget mellom et indisk par som kjempet for omsorgen for to barn med den norske regjeringen tok verden med storm.

Året var 2011, da Barnevernet, også kalt Barnevarne, tok de to barna til Anurup og Sagarika Bhattacharya og plasserte dem i fosterhjem. I dag har parets kamp og deres kamp mot en hel nasjon for å finne barna sine vært gjenstand for en film med Rani Mukherjee i hovedrollen.

«Mrs Chatterjee vs Norway» skal etter planen lanseres 17. mars i år, nesten 12 år etter at Sagarika-arrangementet startet.

Hva skjedde med Mr. og Mrs. Bhattacharya?

I mai 2011 mistet Anurup og Sagarika omsorgen for sine små barn, Avigyan, tre, og Aishwarya, ett, etter at norske myndigheter motsatte seg at hun skulle håndmate babyen og sa at den stinker.

De sa også at barna ikke hadde nok plass til å leke. De har også blitt anklaget for å ha gitt «upassende» klær og leker til barna sine.

Barnevernet har også motsatt seg at barnet sover i samme seng som faren, og insisterer på at barnet må ha separat seng.

Etter en diplomatisk strid mellom de to landene bestemte norske myndigheter seg for å gi farens bror omsorgen for barna, slik at han kunne bringe dem tilbake til India.

På den tiden var imidlertid Anurup og Sagarika fremmedgjort. Sagarika måtte gå rettens vei for å få foreldreretten til barna sine. Etter en lang juridisk kamp klarte Sagarika å bringe barna sine hjem.

Hva fortalte Bhattacharya til NDTV?

Han ble tildelt forvaring av sønnen Abhigyan og datteren Aishwarya av Calcutta High Court i januar 2013.

Etter å ha vunnet forvaringskampen, sa Sagarika i et 2013-intervju med NDTV: «Det er en stor lettelse og jeg ønsker å overbringe mine hilsener til mine velgjørere.»

Se videoen :

Hun la til: «Prøvingen min er endelig over. Jeg kan ikke uttrykke følelsene mine, for jeg har ikke vært i stand til å møte barna mine på lenge. Jeg ber bare Gud om at barna alltid kan være hos meg. »

dagens video

Protest mot løkkranser i Maharashtra ettersom prisene stuper

You may also like