Home » Lidl trekker tilbake røkelaks som kan være forurenset med Listeria i flere av sine butikker

Lidl trekker tilbake røkelaks som kan være forurenset med Listeria i flere av sine butikker

by Ashley Olsen
Forestilling Gjemme seg Sammendraget

Når det gjelder produktuttak, er det to mulige juridiske karakterer. Enten er det frivillig eller pålagt av en offentlig myndighet. Det er frivillig når distributøren eller produsenten selv bestemmer seg for å trekke varene fra markedet. Tilbaketrekking av produkter i Lidl som vi informerer deg om i dag faller inn i denne første kategorien.

Faktisk publisert på nettstedet drikkepåminnelse31. mars 2023, Lidl har frivillig trukket et produkt fra butikkene sine. Til informasjon er det nevnte nettstedet det offentlige informasjonsnettstedet for forbrukere om alle tilbakekallinger av produkter. Basert på data publisert på denne plattformen, her er alt du trenger å vite i denne varen tilbakekalt av Lidl.

Lidl: hva er det tilbakekalte produktet?

Produktet som markedsføres av merket Lidl som er i ferd med å trekkes tilbake er røkelaks. Mer presist, dette er ASC røkelaks fra Norge 4 skiver selges i hele Frankrike av enkelte Lidl-butikker. For å lette gjenkjennelsen er her den aktuelle batchen, samt de andre identifikasjonene til produktet registrert på Rappel Conso-siden :

Lese
Anti-inflasjonskurv: Lidl, en annen kurv hver uke!

 • GTIN: 4056489615156,
 • Lott: G0540372,
 • DLC (utløpsdato): 26. mars 2023,
 • Produktkategori: Mat,
 • Underkategori: Fiske- og akvakulturprodukter,
 • Merke: Nautical,
 • Emballasje: 140 g,
 • Start av kommersialisering: 1. mars 2023,
 • Slutt på salg: 26.03.2023,
 • Sanitærmerke: FR 76.664.003 CE
 • Distributører: Enkelte LIDL-supermarkeder
 • Geografisk salgsområde: hele Frankrike

Her, for å gjenkjenne produktet som Lidl har trukket tilbake fra butikkene sine, stole på denne informasjonen. Forresten, hvorfor tilbakekalles ASC Norway Smoked Salmon 4 Slices med parti G0540372?

Årsaken til minnet

Vær oppmerksom på at hovedformålet med tilbakekalling av et produkt det er forbrukerbeskyttelse. Som sådan utgjør alle tilbakekalte produkter helserisiko for forbrukere. De egner seg med andre ord ikke til konsum. Hvorfor er disse røkelaksen distribuert av Lidl ikke egnet til konsum?

Årsaken til tilbakekallingen av dette produktet er tilstedeværelsen av Listeria monocytogenes. Faktisk, under en selvtest, fant tjenestemenn denne bakterien. Hvordan er det helseskadelig? Listeria er patogenet til listeriose. I henhold Nettstedet til Helsedepartementetdenne sykdommen det er den nest største årsaken til matrelatert død i Frankrike.

Lese
Conso-uttak: Chupa Chups-godteri trukket fra markedet i hele Frankrike

Hvordan gjenkjenne denne sykdommen?

Med fare for å være en del av 400 mennesker dør av listeriose hvert år, anbefales det på det sterkeste ikke å spise røkelaks som inneholder nevnte parti. Men hvis du allerede har fått i deg det, hvordan vet du om du er syk eller ikke? Dette er symptomene på listeriose:

 • Hodepine
 • utmattelse
 • Feber
 • Kropps smerte
 • Fordøyelsessykdommer som gastroenteritt

Hvis du nylig eller for noen uker siden spiste røkelaks kjøpt i en Lidl-butikk, se opp for disse symptomene. Hvis noen av dem dukker opp, kontakt din behandlende lege og informer ham om dette forbruket. Risikoene er mer alvorlige for barngravide, eldre og immunsupprimerte.

Lage en røkt laksandwich – Fotokreditt: iStock / Illustrasjonsbilde

For gravide kvinner, komplikasjoner under fødsel, inkludert abort, er i faresonen hvis sykdommen ikke behandles i tide. Enda verre er det også mulig at barnet blir født med nevrologiske problemer.

«Alvorlige former kan også noen ganger oppstå med nevrologiske komplikasjoner og mors- eller fosterskader hos gravide kvinner,» Rappel Conso

Lese
Makrellfileter som kan inneholde et farlig giftstoff tilbakekalles

Atferd som skal vedtas av forbrukere

Risikoen er reell, hvis du har denne røkelaksen med GTIN-koden 4056489615156 hjemme, ikke kok det lenger. Det du må gjøre er:

 • ødelegge produktet,
 • Ta kontakt med forbrukerservice,
 • Returner produktet til Lidl-butikken.

Tatt i betraktning skadene som dette produktet kan forårsake helse, det er greit å ødelegge det før det ødelegger deg. Men hvorfor ta kontakt med kundeservice eller returnere produktene til salgsstedet?

Disse to siste instruksjonene du må gjøre dette hvis du ønsker refusjon. Faktisk, som med de fleste tilbakekallinger, er refusjonsvilkår mulig. Med andre ord, ved å kontakte kundeservice, eller ta produktet direkte til salgsstedet, du vil få refundert pengene brukt på dette kjøpet.

Produktuttak: Lidl trekker fra markedet et produkt som selges i butikkene
Røkt laks – Fotokreditt: iStock / Illustrasjonsbilde

På den annen side må du ikke dra, kompensasjon er kun gyldig under gjenopprettingsprosessen. Dette varer til tirsdag 18. april 2023. Når det gjelder nummeret du skal kontakte, er det 0188247070.

Lese
Tilbakekalling av produkter – Babyhygieneprodukter tilbakekalt på grunn av kreftfremkallende stoffer

Fontene: kontoret

You may also like