Home » Råvareutsikter: oljeshakes-tellere – i dag

Råvareutsikter: oljeshakes-tellere – i dag

by Ashley Olsen

Hver uke lar vareoversikten deg gjennomgå utviklingen i råvaremarkedene for å bedre forstå prisbevegelser i energi, metaller og landbruksvarer.

Energi : Ny progresjonssekvens for olje, som hopper etter hvert som global forsyning reduseres. I sin siste rapport advarer Det internasjonale energibyrået nok en gang om risikoen for en betydelig markedsinnstramming i en tid hvor de globale lagrene er lave. OPEC forventer også et underskudd mellom tilbud og etterspørsel innen utgangen av året, i størrelsesorden 3,3 millioner fat per dag mellom produksjon og globalt forbruk. Som et resultat av løpene handler Brent rundt $94, mens WTI er nær $91-linjen. Disse to globale benchmarkene har steget 30 % på bare fire måneder. Når det gjelder naturgass, blir ikke ting bedre, snarere tvert imot. Sosiale bevegelser fortsetter i Australia, og undergraver 5 % av den globale LNG-produksjonen. I Europa øker vedlikeholdsarbeidet i Norge mer press på naturgassprisene, som handles rundt €38/MWh for den nederlandske TTF.

Skinner : Barometeret for verdensøkonomien, kobber, steg forrige uke takket være gode økonomiske data fra Kina. Disse overskygget en økning i aksjer på LME. Kobber handles for rundt 8400 dollar per tonn. Totalt sett har hele sektoren for jernholdige metaller økt de siste fem dagene. Når det gjelder gull, avsluttet gullmetallet uken med stil til tross for ytterligere økning i obligasjonsrentene. Selv om sentralbankene tror de sannsynligvis er ferdige med renteøkninger, vil rentene sannsynligvis holde seg høye en stund, noe som er skadelig for gull, som ikke gir noen avkastning. En unse gull omsettes for rundt 1928 dollar.

Gårdsprodukter : Kornprisene svingte ikke mye forrige uke i Chicago. United States Department of Agriculture reviderte sine maisproduksjonsestimater oppover, ettersom større areal oppveier lavere avling. Prismessig stabiliserer maisprisen seg rundt 480 cent per skjeppe, sammenlignet med 610 cent for hvete.

You may also like