Home » Statens fond etterlyser flere kvinner i styrene

Statens fond etterlyser flere kvinner i styrene

by Siv Jensen

Hvor er kvinnene? Ifølge Statens fond er det ingen eller for få i styrene. Det største investeringsfondet i verden, med en kapital på 1,4 milliarder dollar (1,29 milliarder euro), ønsker å oppmuntre selskapene det investerer i til å inkludere flere kvinner i styrene og redusere overdreven godtgjørelse til lederne, ifølge en øverste leder av fondet. Initiativet oppstår når fondet tar oversikt over sine miljø-, sosiale og styringsforpliktelser. Onsdag 16. august offentliggjorde den en første balanse over de vedtak som ble stemt på generalforsamlingene siden begynnelsen av året.

«Vi er bekymret. Topplønningene blir høyere, og fra tallene vi har sett, øker topplønningene mer enn gjennomsnittslønnen og mer enn inflasjonen,» sa Carine Smith Ihenacho, leder for Governance and Compliance. Funds, under en intervju med Reuters Siden begynnelsen av året har fondet stemt mot én av ti administrerende direktør-kompensasjonspakker, inkludert de til Coca-Colas James Quincey, Apples Tim Cook og PepsiCos Ramon Laguarta, ifølge en fondsrapport.

HANS SPOR

Det er ingen veikart for øyeblikket

Det Norske Sovereign Fund har eierandeler i rundt 9 200 selskaper over hele verden, eller 1,5 % av alle børsnoterte aksjer, og har siden 2021 drevet kampanje for å øke antallet kvinner i selskapsstyrer, noe som vil være direkte relatert til bedre styring. «I år sa vi (til selskaper), «hvis du ikke har en eneste kvinne i styret, vil vi stemme mot deg.» Vi vil intensivere denne tilnærmingen neste år,» sa Carine Smith Ihenacho. Hun la imidlertid til at det er ennå ikke klart, har etablert et veikart for implementering av disse direktivene.


Med Reuters (Rapportering av Gwladys Fouche i Arendal; fransk versjon Mariana Abreu, redigering av Kate Entringer)

Valgt for deg

Hitachi bekrefter virkemidlene som er foreslått for EU for sin operasjon med Thales

You may also like