Home » Re-industrialisering: i Vendée bocage, nesten CO2-fri sement

Re-industrialisering: i Vendée bocage, nesten CO2-fri sement

by Henrik Ibsen

WASHINGTON: Joe Biden har tatt et nytt skritt for å øke mangfoldet i sentralbanken, og utpeker den sittende afroamerikanske guvernøren Philip Jefferson til visepresident og økonom Adriana Kugler, som skulle bli Feds første latinamerikanske kvinnelige tjenestemann.

Philip Jefferson begynte i Fed i mai 2022, en Joe Biden utnevnt til styret. Da han var professor ved Davidson College i North Carolina, hadde han sett utnevnelsen sin bekreftet av Senatet med stort flertall.

«Jeg ser frem til din raske bekreftelse som visepresident,» sa Joe Biden i en uttalelse fredag.

Philip Jefferson skulle bli den andre afroamerikanske visepresidenten i Federal Reserve, etter Roger Ferguson mellom 1999 og 2006. Han jobbet spesielt med spørsmål om likhet og fattigdom, og var økonom i Fed.

«Jeg er dypt beæret over tilliten som president Biden og visepresident Harris har vist meg ved å utnevne meg som den neste nestlederen av forstanderskapet,» sa Philip Jefferson under en tale om økonomien ved Hoover Institution i Stanford , California.

Den tidligere nummer to i Fed, Lael Brainard, hadde trukket seg i februar for å slutte seg til Det hvite hus, hvor hun nå leder teamet av økonomer.

I tillegg bør guvernør Lisa Cook, også utnevnt i fjor av Joe Biden, og den første afroamerikanske guvernøren som sitter i Fed, se sin periode fornyet for en 14-års periode. Faktisk hadde han overtatt mandatet til sin forgjenger, som utløper i januar 2024.

«Dr. Jefferson og Dr. Cook vil fortsette å bringe verdifull kunnskap, erfaring og kontinuitet til Federal Reserve på et kritisk tidspunkt for vår økonomi og våre familier over hele landet,» la Biden til.

Faktisk er det Fed som har den tunge oppgaven med å redusere inflasjonen i USA, samtidig som den opprettholder full sysselsetting.

«Håp og drømmer»

Under utnevnelsene, tidlig i 2022, av Philip Jefferson og Lisa Cook, var Joe Biden glad for å se ankomsten av «et etterlengtet mangfold ved roret til Federal Reserve», en institusjon som lenge var reserven for hvite menn.

Den amerikanske presidenten kunngjorde også utnevnelsen som guvernør for Adriana Kugler, for tiden en av Verdensbankens tjenestemenn, og ansvarlig for virkningen av regjeringens politikk på arbeidsmarkedet. Denne colombiansk-amerikanske økonomen ville være den første personen av latinamerikansk opprinnelse som hadde denne stillingen.

«Dr. Kugler er en høyt dyktig og respektert økonom med lang erfaring innen arbeidsmarkeder, arbeidsmobilitet og ungdomsarbeid,» sa presidenten.

Hun begynte sin karriere i San Francisco Federal Reserve, fungerte som Arbeidsdepartementets sjeføkonom og ble bekreftet i fjor med bipartisk støtte til å representere USA i Verdensbanken, sier Det hvite hus.

Den demokratiske senatoren Bob Menendez ønsket kunngjøringene velkommen og sa at med disse valgene signaliserer Joe Biden at håpene og drømmene til afroamerikanere og latinamerikanere er kjernen i USAs løfte. Enkelt sagt, vi ser historiens utvikling i sanntid «. .

Den demokratiske senatets bankkomitéleder Sherrod Brown ønsket også nominasjonene velkommen, som «reflekterer det dynamiske mangfoldet i landet vårt og menneskene som får det til å fungere.»

«Disse kandidatene er erfarne økonomer som er i stand til å bidra betydelig til arbeidet til Federal Reserve Board of Governors,» kommenterte også styreleder for husets finanskomité Patrick McHenry.

Han uttrykte imidlertid bekymring for uavhengigheten til Fed: «Jeg oppfordrer dere til å opprettholde streng upartiskhet og forbli fokusert på å kontrollere inflasjonen. Partipolitisk politikk må ikke påvirke beslutningstaking på noen måte.»

Joe Biden estimerte på sin side at «disse kandidatene forstår at dette arbeidet ikke er partipolitisk, men snarere spiller en grunnleggende rolle i søket etter full sysselsetting, opprettholdelse av prisstabilitet og tilsyn med mange finansinstitusjoner i landet vårt.»

Feds beslutningsorgan, Pengepolitiske komiteen, består av de syv guvernørene – for tiden fire menn, to kvinner og en ledig stilling -, presidenten for New York Fed, samt presidentene for de 11 andre regionene . , hvorav fire har stemmerett per år etter tur.

You may also like