Home » Reaksjoner på hvalfangst i Norge: «Man dreper vel ikke folk når det er så mange?» | Mening

Reaksjoner på hvalfangst i Norge: «Man dreper vel ikke folk når det er så mange?» | Mening

by Russell Crowe

Stopp hvalfangsten, og østerrikere tenker tydeligvis litt bedre enn nederlandske skiløpere og karnevalsgjengere – dette er noen av nyhetsemnene som holder leserne opptatt. Nedenfor er alle brevene som kom i avisen fredag ​​12. november. Du kan selv sende et svar via letters@ad.nl.
Bioindustri verre enn hvalfangst? Jeg liker begge
«Kongen må tilkalle nordmennene for å få slutt på hvalfangsten» (10-11 e.Kr.). Nordmenn ser på hvalfangst som en tradisjon. «Hos dere er intensivt oppdrett mye verre enn hvalfangsten vår», står det der. For meg er de begge like dårlige. Ifølge nordmennene er det mer enn hundre tusen hvaler. Jeg tror det er mer enn en milliard mennesker på denne jorden. Er det også en grunn til å skyte noen? Hvordan kan hvalfangst stemples som en nasjonal kultur? Drap er fortsatt drap. Disse dyrene skader ingen, så hvorfor drepe dem på den mest forferdelige måten? Heldigvis måtte de stanse selflaktingen. Jeg leste at Kina er den største kjøperen av selskinn. Tilsynelatende har det et statussymbol. Den siste kremen inneholder den innerste delen av eselets hud. Disse eselene blir slått i hjel med en hammer eller en øks. Esler er så søte dyr at de får meg til å gråte.

Lizzie van Waas, Rijswijk.

Hvis vi ikke fisker hval, vil det ta lang tid.
Jeg ble overrasket over å lese i e.Kr. at til tross for forbudet mot hvalfangst, fortsetter Norge og Island å gjøre det. Hvis vi ikke gjør noe med det internasjonalt, er slutten på hvalfangsten fortsatt et stykke unna. Det er på tide at disse landene blir fordømt gjennom FN og om mulig innføre sanksjoner.

C. van den Acker, Berkel og Rodenrijs.

På hans tid var stortingsdebatt fortsatt morsomt
«Formelt, høflig og gudfryktig parlamentsmedlem» (8-11 e.Kr.). Denne uken ga media mye oppmerksomhet til dødsfallet til tidligere SGP-leder Bas van der Vlies. Debatter mellom politikere ser man ikke regelmessig nå. På Ruud Lubbers, Joop den Uyls og Van der Vlies selv, var dette annerledes. Et godt sitat fra ham (2008, red.): Jeg sier ikke at alle skal bruke tredelt sort, men noen ganger ser det ut til at parlamentarikerne kommer direkte fra leiren ”.

J. Rabbers, Sint Jansklooster.

På tide med 2G-regelen
«Injeksjonskampanjen trenger også et løft» (AD 11-11). Jeg ble også vaksinert med Janssen-vaksinen og jeg var under inntrykk av at jeg kunne tåle det en stund. Så det kan med rette kalles et tilbakeslag. Geertje de Laat er også bekymret (9-11 e.Kr.) og vil ha et boosterskudd snart, som meg. Det er bemerkelsesverdig at vi er engstelige for dette, mens en stor gruppe med vage eller dårlig begrunnede argumenter ikke en gang ønsker å ha sin første presentasjon. Er du fortsatt i ferd med å etablere 2G-regelen?

Jan Willem Bukman, Bodegraven.

Ikke glem at denne pandemien var plutselig
«Du kan reise EU med to skudd» (11-11 e.Kr.). Nederland vil prøve å endre Østerrikes mening til fordel for den nederlandske skiløperen. Iverksette tiltak for den populære massen? Det er ikke nødvendig. Så folk har allerede bestilt. Ja, vi vet hvordan vi skal kontrollere koronaviruset. Går det veldig bra i Nederland bør karneval også være mulig. Vi er klare for å ha det litt moro. Alt er mulig her, lev moroa. Forhåpentligvis er de sterkere i Østerrike. Hvordan startet pandemien her igjen? Det minner meg vagt om skiløpere som kommer tilbake fra Østerrike og karneval.

T. Meeuwisz, Nieuwdorp.

Østerrikere er også ofrene, men de gjør noe
Europeiske regler? Regelen er at det er to typer politikere, de som motsetter seg mange gjennom tøffe, men tydelige grep og de som følger mengden. Den første gruppen oppnår flere resultater, den andre ikke. I Østerrike ble østerrikerne lært opp til å tenke før de sier eller gjør noe, noe nederlenderne har vanskelig for. Sterkere kronetiltak brukes i Wien enn i andre områder av landet. Resultatet er det laveste antallet infeksjoner per dag i landet (408 per 100 000). Millioner av østerrikere har også latt seg lure av 2G-reglene, men de fleste forstår hvorfor det bør gjøres. Og gjør noe med det. De har lært å tenke. I halvannet år.

Martyn van den Hoek


Et eksempel for mange andre fotballspillere
«Dette er din sjanse» (AD Sportwereld 11-11) For et flott intervju med Virgil van Dijk. Et eksempel for mange fotballspillere. God kaptein for det nederlandske laget. Han forblir alltid seg selv. Jeg fant den siste setningen spesielt slående: «Vi er tross alt like alle sammen». Lykke til.

Paula Varwijk, Nieuwegein.

You may also like