Home » Rekordmange skiløpere i år i Norge

Rekordmange skiløpere i år i Norge

by Russell Crowe

Hundretusenvis av nordmenn som nettopp har kommet tilbake fra påskeskiferien er allerede på vei til en ny ferie, til tross for svak valuta og dvelende økonomiske bekymringer. Noen turoperatører rapporterer rekordsalg, drevet av oppdemmet etterspørsel etter reiser og betydningen mange legger på sommerferien.

Mange nordmenn har nettopp kommet tilbake fra skiferien i påskeferien og booker nå sommerferien i rekordfart. FOTO: NewsinEnglish.no/Nina Berglund

raske reservasjonerogså for dyre reiser, til tross for måneder med klager i Norge på økende skatter, stigende renter, skyhøye drivstoff- og strømregninger, og bratte prisstigninger i butikkene.

– Vi ser ingen tegn til at rentebekymringer, svak økonomi og stigende matvarepriser er faktorer som påvirker etterspørselen. krone eller økonomisk usikkerhet begrenser reiseetterspørselen, sier Hans Christian Birkeland, direktør for et nettreisebyrå, til avisen. Dagens Næringsliv (DN). – Sommerferier i utlandet er nesten hellige for mange nordmenn, som kan kutte ned her og der, men ikke gir opp å reise. Birkeland forventer at 2023 blir «et enda bedre år for oss» enn 2022, da pandemi-relaterte reiserestriksjoner endelig ble lettet.

I mellomtiden har de lokale mediene blitt oversvømmet med annonser for reisepakker og feriepakker til utlandet, og disse annonsene har tydeligvis blitt lest. Escape Travel, Norges største operatør av skreddersydde reiseruter som bruker rutefly i stedet for charterfly, er blant dem som nyter godt av en forretningsboom.

Sparer penger under pandemien
– Jeg har sett mye i denne bransjen siden 1980-tallet, men aldri noe lignende, sier Gunnar Grosvold, direktør i Escape Travel. DN. «Selv med de svake krone (noe som gjør utenlandsreiser dyrere på grunn av ugunstige valutakurser), vi har aldri solgt så godt som nå.» Mer enn 76 % av de tilbudte reisene i år var allerede solgt i slutten av mars.

Han ser ingen tegn til nøling fra nordmenns side med å melde seg på dyre reiser. Noen mener at nordmenn utnytter sparepengene sine som ble bygget opp under koronakrisen, da de fleste reiser stoppet opp. «Vi ser også at folk kjøper mindre sportsutstyr og klær, og kanskje går sjeldnere på restauranter enn før,» sa Grosvold og la til at de fleste kunder ikke kjøper turene på kreditt. «Mange har tydeligvis ikke brukt alle pengene de har spart under pandemien.

utleiefirma tjue det rapporterer også om betydelige salg. Marie-Anne Zachrisson, som driver Ving i Norge, sa også hun ble overrasket og hørte det samme fra andre i bransjen. «Sommervolumene vil ennå ikke nå de fra årene før pandemien,» sa han på følgende adresse. DN men det er også fordi evnen ikke har gått tilbake til det den var.» Imidlertid har Ving allerede solgt mer enn 50 % av sine ledige seter til sommerferien, noe som er høyere enn normalt.

– Vi ser heller ingen tegn til at nordmenn velger rimeligere overnatting eller pakker, sa Zachrisson. «De beste og mest populære hotellene og leilighetene selges først. Han la til at bestillinger for mai også er «rekord» i år.

Svakere krone gjør Norge mer attraktivt
Noen nordmenn drar imidlertid til destinasjoner som anses som billigere enn de mest populære, Spania og Hellas. Bestillinger for ferier i Tyrkia har doblet seg og økt med 50 % i Bulgaria. Polen har også blitt et attraktivt feriemål.

Noen turoperatører spesialiserer seg til og med på billigere destinasjoner, gitt den økende etterspørselen. krone som nå er historisk svakt mot dollar og euro. Land som ikke har euro, som Tyrkia, nyter godt av en gunstigere valutakurs, til tross for voldsom inflasjon. Med prisene på hoteller og spisesteder i Italia, Spania eller Frankrike nå mye høyere enn i fjor, reiser noen reisende også til Albania, Bulgaria, Kosovo og Serbia.

Norges svakhet krone For tiden handles det til rundt 10,5 kroner per amerikanske dollar, og det gjør også Norge til et noe billigere reisemål for utenlandske reisende. Norsk reiselivsnæring venter en sterk sommer ettersom dollar, euro, samt svenske og danske kroner har styrket seg. kroner De er verdt mye mer i Norge. – Det er en drømmesituasjon, sa Per-Arne Tuftin i Nasjonal turistorganisasjon. norsk reiseliv forteller DN til tross for at hotellprisene har økt med 30 % i Norges største byer sammenlignet med pre-pandeminivåer. Salget blomstrer også hos selskaper som Fjord Tours Group og Coastal Travel Line. hurtgruten.

rapporter denne annonsen

You may also like