Home » Resultater for blandede stafett i skiskyting 2023

Resultater for blandede stafett i skiskyting 2023

by Edvard Munch

Til åpningen av disse skiskyting-verdensmesterskapene i 2023 var det ikke overraskende Norge som vant mixed stafett etter et siste stopp av Johannes Boe i spissen. I kampen om gullmedaljen frem til starten av siste stafett, nøyer det franske laget seg med bronse. tilbake til denne 1tid dag under disse skiskyting-VM 2023 i Oberhof.

Skiskyting-VM 2023: Norge flippet ut, franskmennene på pallen

Ubeseiret siden 2018 i denne testen, var Norge storfavoritt til denne mixed stafetten av disse skiskyting-VM i 2023. Men hvis skandinavene har blitt firedoble verdensmestere I ettermiddag var ingenting lett. Skyld på en vanskelig start på etappen da Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Roeiseland (1 runde straff) slet med straffer, og befant seg mer enn 40 sekunder bak det franske og italienske laget på halvveis. Men mennene tok saken i egne hender, og begynte med Sturla Holm Lægreid. Den norske relieveren, nummer to sammenlagt i verdenscupstillingen, satte den norske stafetten på spill ved å returnere til Frankrike og Italia etter et perfekt skudd og et bemerkelsesverdig skli, før han overførte stafettpinnen til maestro Johannes Boe. Den beste skiskytteren på planeten tok ledelsen fra de første meterne, men til alles overraskelse ble han opprørt under det utsatte skuddet, som så ham uavgjort 3 ganger, og lot Italia gå alene foran. Men kvaliteten på skandinavens skikjøring ville tillate ham å bestige Transalpina før det siste treffet, før han droppet den på banens siste vanskelighetsgrad. En logisk seier for Norge men vanskeligere enn forventet.

Fordi Italia overrasket under denne blandingsstafetten. Ledende midt i løpet takket være gode svinger fra Lisa Vittozzi og Dorothea Wierer, sakket ikke italienerne farten etterpå, verken på ski eller på skudd, og ble rett og slett forbigått av sterkere enn dem. Men denne sølvmedaljen teller som en seier for Transalpins!

På tricolor-siden var alt fortsatt spillbart i begynnelsen av siste strekning. Satt på skinnene av Julia Simon, imponerende på skytebanen som på ski, da alltid i spillet under ledelse av Anaïs Chevalier-Bouchet, trikolorene markerte tiden litt. Émilien Jacquelin i starten, som var treg i skuddet, og spesielt kontrahert, deretter av Quentin Fillon Maillet som så ut til å slite med skiene og så også i skuddet med flere pigger laget. Hans siste strekning, hvor tricoloren var veldig nær ved å ta feil vei for å krysse linjen, bekreftet at tricoloren ikke hadde en god dag. Det er imidlertid en bronsemedalje for den franske blandingsstafetten, som gjør det mulig å lansere disse skiskyting-VM i 2023 med god dynamikk.

Skiskyting-VM 2023: resultatene av mixed stafett

Onsdag 8. februar (blandet stafett)

  1. Norge (9 topper og 1 tårn) 1h04’41»9
  2. Italia (6 topper) +11,6 s
  3. Frankrike (9 topper) +55,9 ​​s
  4. Østerrike (3 topper) +59,2 s
  5. Tsjekkia (7 knagger) +1’09m

Neste skiskytterprogram

Skiskytterne skal ha time på fredag ​​med Kvinnesprinten. Finn det komplette programmet for verdensmesterskapet i skiskyting i Oberhof 2023 som spilles fra 8. til 19. februar.You may also like