Home » Roaming vil forbli gratis i minst 10 år til i EU

Roaming vil forbli gratis i minst 10 år til i EU

by Russell Crowe

Roamingavgifter vil forbli gratis frem til minst 2032. Enheten, som lar hvem som helst sende tekstmeldinger, ringe og surfe på Internett over hele EU, skulle etter planen avsluttes i 2022.

Gode ​​nyheter for backpackere. I tilfelle at det innen da er mulig å reise normalt igjen, tar roamingavgiftene, eller roaming, vil forbli gratis i hele EU, så vel som på Island, Liechtenstein og Norge, til minst 2032. Denne politikken, en av de mest synlige fordelene fra EU, har vært i kraft siden 2017 og skulle i utgangspunktet avsluttes i 2022 Den lar deg sende tekstmeldinger, ringe og surfe på Internett uten ekstra kostnad for alle. ulike medlemsland.

Mer åpenhet for operatørene

Imidlertid vil ikke alt være akkurat som det pleide å være. Før kunne visse spesifikke tjenester faktureres til mobilbrukere i visse land. Fra nå av må operatørene informere kundene sine om disse tilleggskostnadene, og automatisk stoppe prosessen fra € 50 i kostnader (eller en annen grense definert på forhånd). Europaparlamentet har også bedt om en garanti for å dra nytte av samme kvalitet på tjenestene avhengig av hvilket land som besøkes. Ellers vil operatørene igjen bli pålagt å informere abonnentene dersom det forventes strømfall.

Det er åpenbart bare på den andre siden av kanalen at situasjonen ikke er så enkel. Brexit-styrker har de engelske operatørene besluttet å belaste igjen kostnadene ved roaming til sine klienter. På den annen side, iht Ekkoene, deres franske kolleger har allerede indikert at regningen for deres abonnenter som reiser til Storbritannia ikke vil øke til tross for situasjonen.

You may also like