Home » Robotprodusenten AutoStore dobler inntektene, men advarer om innvirkning på marginene.

Robotprodusenten AutoStore dobler inntektene, men advarer om innvirkning på marginene.

by Russell Crowe
AutoStore står overfor begrenset tilførsel av enkelte komponenter som vil påvirke fortjenestemarginene på kort sikt, sa det norske robotselskapet onsdag etter å ha postet en 95% økning i tredje kvartals omsetning til 84,7 millioner dollar.

Den automatiserte lagerteknologiprodusenten, som SoftBank har en eierandel på nesten 40 %, ble i forrige måned Norges mest verdifulle nye børsnotering på to tiår.

Selskapet har opprettholdt sine inntektsutsikter på rundt 300 millioner dollar i år, og stiger til mer enn 500 millioner dollar innen 2022 med et mellomlangsiktig utsikter for en årlig vekst på rundt 40 %.

Imidlertid står AutoStore for øyeblikket overfor en forsyningsmangel for enkelte deler og materialer, og selv om dette ikke påvirker veksten, vil det sannsynligvis ha en effekt på bunnlinjen.

«Denne situasjonen vil ha en kortsiktig innvirkning på marginene,» sa AutoStore.

Ved lanseringen av børsnoteringen 20. oktober har AutoStores aksjer steget 29 % til å bli det femte største norsknoterte selskapet og det nest største uten strategisk statlig involvering. (Reportasje av Terje Solsvik; redigert av Tom Hogue og Sherry Jacob-Phillips)

You may also like