Home » Russland anklager Ukraina for å angripe atomkraftverk med droner – rts.ch

Russland anklager Ukraina for å angripe atomkraftverk med droner – rts.ch

by Siv Jensen

Sør-Korea, Japan og USA «fordømmer på det sterkeste» leveringen av våpen til Moskva fra Nord-Korea, ifølge en felles uttalelse som forsikrer at Pyongyang allerede har utført «flere» leveranser.

Russland og Nord-Korea, historiske allierte, er under en rekke internasjonale sanksjoner: Moskva for sin invasjon av Ukraina og Pyongyang for sine atomvåpenprøver.

Toppmøtet i midten av september i det russiske fjerne østen til Nord-Koreas leder Kim Jong Un og Russlands president Vladimir Putin, samt den tilsynelatende oppvarmingen av forholdet mellom de to landene, har skapt vestlig frykt for at Pyongyang kan forsyne Moskva med våpen til deres militære. operasjoner. i Ukraina.

>> Les om dette: På besøk i Russland bekrefter Kim Jong-un sin støtte til Moskva

«Slike våpenleveranser, som vi nå kan bekrefte at har funnet sted, vil øke de menneskelige kostnadene ved Russlands angrepskrig betydelig», la uttalelsen fra Washington, Seoul og Tokyo til.

Brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjoner

Den felles uttalelsen som ble publisert torsdag sikrer også at Pyongyang «søker militær bistand for å forbedre sine egne militære kapasiteter» i bytte mot «sin støtte til Russland».

«Vi understreker at våpenoverføringer til eller fra Den demokratiske folkerepublikken Korea (DPRK) (…) vil bryte flere resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd, heter det i uttalelsen.

«Russland stemte selv for disse resolusjonene,» fortsatte han, og forsikret at de allierte var «dypt bekymret» over «potensialet for enhver teknologioverføring knyttet til atom- eller ballistiske missiler» til Nord-Korea.

>> Gjennomgå analysen av problemene som står på spill i møtet mellom Kim Jong-un og Vladimir Putin i september i fjor

Spørsmålene som står på spill i møtet mellom Kim Jung Un og Vladimir Putin / Forum / 2 min. / 13. september 2023

You may also like