Home » Markedene nøler etter et snøskred av bedriftsresultater – 27.10.2023 kl. 10:19

Markedene nøler etter et snøskred av bedriftsresultater – 27.10.2023 kl. 10:19

by Russell Crowe

Markedene beveger seg på en blandet måte på fredag, under en regnbyge av resultater før publiseringen av PCE-indeksen i USA, en inflasjonsindikator favorisert av den amerikanske sentralbanken, hvis neste pengepolitiske møte nærmer seg.

Europeiske aksjemarkeder åpnet på en spredt måte og rundt 07:55 GMT, Paris falt 0,78 %, Frankfurt fikk 0,15 %, London 0,12 % og Milan nærmet seg stabilitet (-0,09 %).

I Asia registrerte Hong Kong-børsen en oppgang på 2,09 % i de siste operasjonene og Shanghai-børsen på 0,99 %, da Tokyos flaggskip Nikkei-indeks steg 1,27 %, spesielt drevet av publisering av meget solide resultater fra den amerikanske giganten Amazon som forsikret investorer om helsen til teknologien.

Amazon tredoblet nettoresultatet til 9,9 milliarder dollar i tredje kvartal, takket være ytelsen til plattformen og leveringsnettverket. Fortjenesten overstiger analytikeres prognoser med 3 milliarder og står i kontrast til skuffende resultater i teknologisektoren som Alphabet (Google).

På makroøkonomisk nivå «venter vi nå på PCE-data for september, som vil gi detaljer om tempoet i inflasjonsnedgangen,» kommenterer Deutsche Bank-analytikere.

PCE-indeksen er inflasjonsmålet foretrukket av Federal Reserve (Fed) som en del av pengepolitikken, som tar sikte på å redusere inflasjonen til 2,0 % innen ett år.

I august var inflasjonen 3,5 % på årsbasis, ned fra 3,4 % i juli (data oppjustert).

På slutten av sitt siste møte 20. september var Federal Reserve mindre optimistisk enn før med hensyn til inflasjonsbanen, hvis avmatning kunne være mindre rask enn forventet.

«Federal Reserve vil ønske å beholde markedene og tro at en ny renteøkning er på bordet før slutten av året,» sier CMC Markets-analytiker Michael Hewson.

Neste møte i Federal Reserve Monetary Policy Committee (FOMC) er planlagt til neste uke.

Råvareaktører er på vei oppover

Den italienske hydrokarbongiganten Eni (+0,40 %) så at nettoresultatet falt med 67 % til 1,91 milliarder euro i tredje kvartal, på grunn av fallet i olje- og gassprisene. Gruppen gjorde det imidlertid bedre enn forventet.

Den norske energigiganten Equinor (+1,97 %) publiserte fredag ​​mye lavere kvartalsresultater, noe som gjenspeiler prisfallet, spesielt på naturgass, men likevel høyere enn forventet.

TotalEnergies (+1,60%) registrerte nok en gang et komfortabelt overskudd på 6,7 milliarder dollar i tredje kvartal.

NatWest Dives

Den britiske banken Natwest så sin år-til-år fortjeneste firedoblet i tredje kvartal, takket være økt omsetning og et fall i misligholdsavsetninger, men analytikere ventet bedre og aksjen falt 12,05 % i London rundt klokken 07:45 GMT.

Sanofi faller

På Paris-børsen tapte den franske farmasøytiske gruppen Sanofi mer enn 15 % etter presentasjonen av sine kvartalsresultater, ansett som skuffende av analytikere.

Holcim skuffer

Den sveitsiske sementprodusenten Holcim falt 2,21 % i Zürich etter å ha annonsert en omsetning på under 8,8 % i tredje kvartal, til 7,3 milliarder sveitsiske franc (7,7 milliarder euro).

På siden av olje og valuta

Oljeprisen steg: Et fat Nordsjø-Brent for levering i desember steg 1,34 % rundt 07:40 GMT til $89,11.

Dens amerikanske ekvivalent, et fat West Texas Intermediate (WTI) for levering samme måned, steg 1,32 % til 84,31 dollar.

I valutamarkedet holdt dollaren seg over den symbolske barrieren på 150 yen (ved 150,12 yen rundt 07:40 GMT), et nivå som sannsynligvis vil utløse ny intervensjon fra Japan i valutamarkedet for å støtte mynten din.

Den europeiske valutaen tapte 0,08% til $1,0555 og var stabil mot pundet på 87,08 pence. Euroen modererte fallet etter den forventede beslutningen fra Den europeiske sentralbanken (ECB) om å holde rentene uendret for første gang siden sommeren 2022.

bur-mgi/jbo/de

You may also like