Home » Russland: nye angrep i Belgorod-regionen, nær Ukraina

Russland: nye angrep i Belgorod-regionen, nær Ukraina

by Henrik Ibsen

Ny bombing rammet Russlands Belgorod-region, som grenser til Ukraina, søndag, og skadet minst fire personer, sa guvernøren, ettersom slike hendelser har mangedoblet seg de siste dagene.

• Les også: Norge: Arrestasjon av en annen russer med drone

• Les også: Russland: Et brennende oljelager etter et angrep i en ukrainsk grenseregion

• Les også: Russland: 11 døde i et «angrep» på militærterreng

På Telegram sa guvernør Vyacheslav Gladkov at tre medlemmer av samme familie ble skadet under en bombing i Belgorod, hovedstaden i regionen med samme navn. To av de sårede, truffet av splinter, ble fraktet til sykehus.

Ifølge denne kilden fikk hus og biler «mindre skader». Den fjerde sårede er en eldre mann som fikk et «blåmerke» under beskytningen nær Belgorod, ifølge guvernøren.

I en uttalelse sa den russiske etterforskningskomiteen at «nesten 16 eksplosjoner» ble hørt denne søndagen i denne byen med 330 000 innbyggere som siden starten av offensiven i Ukraina sjelden hadde blitt truffet av skuddveksling.

Men denne uken fordømte lokale myndigheter gjentatte ganger angrep fra den ukrainske hæren i byen eller nærliggende områder.

Lørdag kunngjorde guvernør Gladkov en beskytning av et oljedepot nær Belgorod. Dagen før hadde et kraftverk blitt angrepet i Belgorod, noe som førte til strømbrudd.

Denne store byen var så langt lite påvirket av skytingen, i motsetning til andre byer i regionen nærmere grensen til Ukraina, hvor det allerede har vært dødelige angrep ved flere anledninger de siste månedene.

For å øke spenningen sa det russiske forsvarsdepartementet at 11 mennesker ble drept på lørdag ved en militærbase i regionen og 15 andre såret, i en skyting beskrevet som et «angrep» av det russiske militæret.

You may also like