Home » Norge slo Danmark for double

Norge slo Danmark for double

by Edvard Munch

Norgesmesterne i Europa. Panoramautsikt.

Nordmennene, to ganger på rad i Eurocup.

Norge holder på setet. De norske håndballspillerne ble utropt til europamestere for niende gang i historien og andre gang på rad ved å beseire danskene denne søndagen (27-25) i EM 2022-finalen i Ljubljana (Slovenia).

Norge snudde utviklingen i en kamp de aldri hadde ledet før de siste seks minuttene takket være parader fra Katrine Lunde, hun titulerte rekord sjette gang.

Den plettfrie 42 år gamle keeperen gjorde flere redninger sent i kampen (fire redninger, 40 % totalt) for å snu utviklingen av en dårlig startet kamp for Stine Oftedals side, som fortsatte å bake fire mål til rundt femten. minutter av terminen (22-18, 44).

Etter en treg start på turneringen, uten tvil knyttet til at han kom tilbake etter en lårskade, var høyreback Nora Mork medvirkende i finalen ved å lage en nesten perfekt kopi (åtte mål på ni skudd) mot burene, selv om de ble holdt tilbake. . Den danske kapteinen Sandra Toft (elleve redninger, 30%), kåret til verdens beste spiller i 2021.

Med denne kontinentale kronen får verdensmesterne sin billett til de olympiske leker i Paris 2024. De vil prøve å utdrive sin nylige forbannelse under bøylene, der de ikke har nådd en finale siden London-tittelen i 2012 til tross for at de har vunnet to verdens- og tre europeiske titler siden den gang.

You may also like