Home » Saint-Gobain selger sine danske glassforedlingsaktiviteter

Saint-Gobain selger sine danske glassforedlingsaktiviteter

by Russell Crowe

Paris (awp / afp) – Materialgruppen Saint-Gobain kunngjorde fredag ​​at de hadde solgt sine glassforedlingsaktiviteter i Danmark til en tysk produsent, som en del av strategien om å «optimalisere» porteføljen.

Glassolutions» danske virksomhet, bestående av fire distribusjons- og to produksjonssteder, ble solgt til den tyske produsenten Semcoglas Holding GmbH, opplyser gruppen i en pressemelding, uten å oppgi transaksjonsbeløpet.

Disse nettstedene sysselsetter rundt 160 personer og omsatte for rundt 30 millioner euro (31,3 millioner sveitsiske franc) i 2020.

«Denne transaksjonen er en del av søket etter Saint-Gobain-porteføljeoptimeringsstrategien, rettet mot å forbedre gruppens vekst- og lønnsomhetsprofil, i tråd med målene for + Grow & Impact +-planen,» legger han til i utgivelsen.

I mai solgte konsernet deler av glassforedlingsvirksomheten i Tyskland til det private konsernet Aequita, som allerede i 2019 hadde kjøpt opp Glassolutions-aktiviteter i Nederland.

I mars 2020 solgte Saint-Gobain også syv tyskbaserte glassforedlingssteder til et investeringsfond, etter å ha solgt flere dedikerte glasssteder i Sverige, Norge og Storbritannia i løpet av de to foregående årene.

afp / al

You may also like