Home » Sanger Pink støtter håndballlaget som fordømte «macho»-antrekk

Sanger Pink støtter håndballlaget som fordømte «macho»-antrekk

by Ashley Olsen

HELSINKI (AP) — Den amerikanske popsangerinnen Pink har tilbudt seg å betale en bot som er ilagt det norske håndball-kvinnene for å ha på seg shorts i stedet for de nødvendige bikinitrusene under en konkurranse.

Pink sa at hun var «så stolt» av teamet for å protestere mot regelen som hindret dem i å bruke shorts, et akseptert klesplagg blant sine mannlige kolleger.

I en tweet på søndag sa Pink: «Det europeiske håndballforbundet BØR BØTE FOR SEXISME. Dere har gjort det bra, damer.» Han la til at «Jeg betaler gjerne bøtene deres for dere. Fortsett med det.»

Under EM i strandhåndball i Bulgaria forrige uke ble det norske damelaget bøtelagt med 1 500 euro ($1 770) for det det europeiske forbundet kalte upassende påkledning og et «brudd på kleskoden». Reglene sier at kvinner skal bruke bikinitruser mens menn skal bruke shorts.

Norges Håndballforbund bestred ikke avgjørelsen, ansett som urettferdig av det norske laget og flere andre, og varslet at de var villige til å betale boten.

Det europeiske håndballforbundet (EFH) erkjente oppstyret som hendelsen hadde skapt i media og på sosiale nettverk, og sa mandag at de ville donere pengene donert av Norges Håndballforbund «til en stor internasjonal idrettsstiftelse som støtter kvinnenes likestilling». og jenter i idretten».

«Vi er godt klar over oppmerksomheten problemet har fått de siste dagene, og selv om endringer ikke kan skje over natten, er vi fullt forpliktet til at noe godt vil komme ut av denne situasjonen. Det er derfor FEH har donert bøtebeløpet til en god sak til fordel for likestilling i idretten», erklærte presidenten for det europeiske håndballforbundet, Michael Wiederer, i en pressemelding.

Wiederer sa at håndball allerede var foran andre idretter i noen henseender, for eksempel pariteten gitt til konkurranser for menn og kvinner. Han sa at man hadde oppnådd likestilling i beachhåndball lenge før fotball, for eksempel.

Nordmennene la ut et bilde av seg selv på Instagram i shorts, og sa til følgerne sine: «Tusen takk for all støtten. Vi setter virkelig pris på all kjærligheten vi har fått.»

You may also like

Leave a Comment