Home » Scope ratingbyrå ​​nedgraderer utsiktene for Frankrike

Scope ratingbyrå ​​nedgraderer utsiktene for Frankrike

by Ashley Olsen

PARIS (awp/afp) – Det europeiske ratingbyrået Scope nedjusterte Frankrikes utsikter fredag, noe som betyr at ratingen kan bli nedgradert i fremtiden, slik Fitch-byrået allerede gjorde i slutten av april.

Scope forklarer sin avgjørelse i en pressemelding på grunn av risikoen for «svekkelse av offentlige finanser», særlig på grunn av vanskeligheter med «gjennomføringen av reformer». Denne handlingen betyr at den kan nedgradere Frankrike, for øyeblikket på «AA» eller det tredje høyeste nivået på nettet, «innen 12 til 18 måneder.»

Blant risikoene som tynger franske finanser, påpeker byrået at «den økonomiske dynamikken avtok betydelig i andre halvdel av 2022».

Den er heller ikke overbevist om banen for reduksjon av underskudd og offentlig gjeld, på grunn av en «dårlig track record når det gjelder budsjettkonsolidering, en økende rentebyrde på gjelden og risiko knyttet til gjennomføringen av reformprogrammet.»

Disse risikoene er knyttet til «fraværet av flertall i parlamentet» og «sosiopolitiske tvister», spesielt med henvisning til tvistene mot pensjonsreformen.

Scope Ratings ble grunnlagt i 2011 og har hovedkontor i Tyskland med avdelinger i Storbritannia, Italia, Frankrike og Norge.

I slutten av april hadde ratingbyrået Fitch, et av de tre største i verden, senket Frankrikes karakter, på grunn av risikoen «den politiske blindveien og (noen ganger voldelige) sosiale bevegelsene» utgjør for de ønskede reformene. Emmanuel Macron.

En uke tidligere hadde ikke Moody’s-byrået gjort noen vurdering. Agency S&P Global, som for øyeblikket vurderer Frankrike som «AA» med negative utsikter, vil publisere funnene sine 2. juni.

Rangeringen av disse byråene har innvirkning på renten som investorer låner penger til Frankrike til. På det 10-årige lånet, referanseforfall, var renten 3,11 % på fredag, nær årets høyeste nivåer.

Obligasjonsrentene har steget kraftig i halvannet år, på grunn av sentralbankpolitikk iverksatt for å prøve å kontrollere inflasjonen.

afp/rp

You may also like