Home » Siden starten av konflikten har minst 460 barn blitt drept og mer enn 16.000 har blitt tvangsoverført til Russland.

Siden starten av konflikten har minst 460 barn blitt drept og mer enn 16.000 har blitt tvangsoverført til Russland.

by Russell Crowe

Russerne er i nærheten av Bakhmout sentrum, sier lederen av Wagner-gruppen i en video

De russiske soldatene befinner seg for øyeblikket en drøy kilometer fra sentrum av Bakhmout, en by som Moskva-troppene har forsøkt å innta siden sommeren, kunngjorde sjefen for den russiske Wagner paramilitære gruppen, Evgueni Prigojine, denne lørdagen.

«Det er den kommunale administrasjonsbygningen, det administrative sentrum av byen»sa han og pekte fra taket av en bygning til en annen bygning som ligger i det han hevder å være Bakhmout. «Det er 1,2 kilometer unna»sa han i en video utgitt av pressetjenesten til selskapet hans Concord. «Dette er området, det er kamper. »

Disse kommentarene vil kanskje ikke verifiseres av en uavhengig kilde i overskuelig fremtid. «Det viktigste er å få riktig mengde ammunisjon og fortsette»hamret han igjen, mens han er i åpen konflikt med det russiske militærhierarkiet, blant annet for å skaffe ammunisjon, avgjørende, ifølge ham, for å fortsette angrepet på Bakhmout.

Mr. Prigojines menn er i frontlinjen i kampen om Bakhmout, som har forårsaket store skader på begge sider. Russerne har i flere uker forsøkt å beleire denne byen, befolket av rundt 70 000 innbyggere før konflikten, og har klart å kutte flere viktige veier for forsyning av ukrainske soldater.

Mens observatører tviler på den strategiske betydningen av Bakhmout selv, har denne kampen – den lengste siden starten av den russiske offensiven for mer enn ett år siden – fått en symbolsk verdi, både for Kiev og Moskva, som de ønsker å komme dit. seier etter flere ydmykende baklengsmål. Lederen for Wagner-gruppen hadde også fredag ​​kunngjort åpningen av femtiåtte rekrutteringssentre i førtito russiske byer, for å prøve å rekonstituere troppene hans, som lider store tap i det østlige Ukraina.

You may also like