Home » Sittard-landstrener Tijsterman ser på fremtiden i håndball-VM | 1 Limburg

Sittard-landstrener Tijsterman ser på fremtiden i håndball-VM | 1 Limburg

by Russell Crowe

De nederlandske håndballspillerne, med to limburgere i troppen, starter fredag ​​som forsvarende verdensmestere i Spania. Sittards landslagstrener Monique Tijsterman ønsker å ta så mange poeng som mulig fra gruppespillet til hovedrunden og se mot de første kampene.

Treneren har gjort plass til Limburg-spillerne Inger Smits og Larissa Nusser på landslaget. Begge spillerne var også med da nederlenderne slo Spania 29-30 i finalen i Japan, og tok med seg verdens topppremie. Limburgs tredje landskamp, ​​Harma van Kreij, forlot finalelaget til Spania i siste liten. Etter tre treningskamper i Norge fikk Beringe håndballspiller en skuffende melding fra landstreneren.

umulig oppgave
For to år siden vant laget ledet av daværende nasjonaltrener Emmanuel Mayonnade verdenstittelen i Kumamoto, Japan. Siden den gang har franskmannen forsvunnet fra stedet. Fungerende landstrener Monique Tijsterman har tatt på seg håndballforbundets nesten umulige oppgave med å forsvare tittelen.

Kort forberedelsestid
Tijsterman har bare hatt to måneder på seg til å la gruppen mestre måten de spiller på. En stor fordel er at hun kjenner mange spillere fra tiden som direktør for Håndballakademiet og som landstrener for Dutch Juniors. Hun vet nøyaktig hvor spillernes styrker og svakheter ligger. De siste dagene har hovedfokuset vært på å perfeksjonere angrepsmønstre. I forsvar vil Orange spille både med en dekning på seks til null, og med varianten fem mot en.

Sexy håndball
Kampplanen for de neste kampene er en rask og attraktiv håndball. Det er Puerto Rico sin tur på fredag. I tillegg er Usbekistan (søndag) og Sverige (tirsdag) rivaler i gruppespillet. De tre beste i gruppen går videre til hovedrunden. I hovedrunden blir Norge mest sannsynlig en av motstanderne. Det blir et vanskelig hinder å overvinne på veien til kvartfinalen. Nederland tapte forrige uke i treningsperioden for et stort antall fra det norske laget (36-21).

bli inne
Tijsterman er utnevnt til midlertidig landstrener og får muligheten til å bevise seg i VM. Om han kan bli etter verdensmesterskapet avhenger i stor grad av resultatene han har oppnådd med laget i Spania. Den tidligere Lions-treneren er imidlertid ikke bekymret for det på dette tidspunktet. Du har indikert at du ikke vil glemme å nyte denne turneringen. Det er også en beskjed han har gitt til laget sitt.

You may also like