Home » Stabiņš, Grundzāle idrettslærer. Man-orkester og klokkearrangør / Artikkel

Stabiņš, Grundzāle idrettslærer. Man-orkester og klokkearrangør / Artikkel

by Russell Crowe

Ikke i naturfag, men i en idrettstime, tok Stabiņš med seg klassen for å måle det store potensielle eiketreet. Før det lærte barna trygge sykkelferdigheter.

Maris anser idrettslærerstillingen som hovedjobben hennes. Umiddelbart etter timer leder han opplæringen av to orienteringsgrupper. Det inkluderer også forberedelse: etablering av kontrollpunkter. Faktisk deltar hver ferie i organiseringen av konkurransen. To ganger i uken er en skolegym åpen for folket i menigheten, og Māris er til stede overalt.

Māris ler at han bare kunne bruke lærerlønnen, fordi han har sin egen hage, men da ville det ikke vært mulighet til å gå noen konkurranser i utlandet om sommeren og delta i den ukentlige orienteringskonkurransen.

«Du trenger ikke ha en veldig tykk jeep for å kjøre. Du vil ikke gå inn i skogen med den heller, du vil bli ripet og paraden vil gå ut,» påpekte Stabiņš sine prioriteringer.

Til nå var egenbetalingen til foreldrene i idrettsskolen fem euro per måned, per 1. oktober syv euro. Billigere for store og lavinntektsfamilier. Deltakeravgiften er satt til å disiplinere både barn og deres foreldre. Hvis noe er gratis, kommer det kanskje ikke frem, forklarte læreren. Egenbetalingen dekker også deltakeravgift, transport og overnatting.

Stabiņš har vært initiativtaker til flere samarbeidsprosjekter med utenlandske skoler. I prosjektene fikk skolen verdifullt utstyr: treningsapparater, sykler. Ved hjelp av fylket ble det kjøpt inn ski og orienteringsutstyr i prosjektet. Maris understreker at en idrettslærer og samfunnsleder trenger ikke bare energi, men også en god utdannelse for å dra nytte av europeiske prosjekter.

Hvis du plutselig skulle velge mellom å jobbe på skolen eller idrettsskolen, ville Māris synes det var vanskelig å bestemme seg. Skolen er også base for idrettsskole og bruken av inventaret for barn er ikke separat.

Maris har sine røtter i Grundzāle, hvor hun føler tilhørighet og nyttig. Han er juvelen i lokalsamfunnet, men et annet spørsmål er om han blir den neste, som godt utdannet vil være klar til å ankre i Grundzale for å fortsette Maras endeløse karriere.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like