Home » Vinterbadesesongen har startet

Vinterbadesesongen har startet

by Russell Crowe

For tredje år på rad har Karlīna Latsone fra Valmiera svømt hver dag. I dag er det mange i Latvia som tyr til svømming om vinteren, inspirert av andre som deler sine erfaringer på sosiale medier. For Karlina startet det ganske spontant.

Han fortalte at det i utgangspunktet ikke var planer om å bade om vinteren: «Om morgenen 1. september gikk jeg langs Gauja og tenkte at jeg måtte svømme. Jeg har ikke studert denne prosessen videre, jeg styres kun av følelsene mine. og svømme om morgenen.»

Helsecoach Māris Žunda, som hjelper folk å endre helsevanene sine systematisk og gradvis med biohaking, kaller vinterbading et positivt stress, som også kalles et hormon.

«Kaldstress skaper positivt stress, som trener nervesystemet, venner det kardiovaskulære systemet til kontraster og endringer i temperaturen,» sa Žunda.

Nøkkelen til denne prosessen er å evaluere helsen din. Hvis en person er fysisk aktiv og ikke har en kronisk sykdom, kan de svømme uten grundige helsesjekker. Først av alt, av sikkerhetsgrunner, bør du svømme med noen som allerede har den erfaringen.

Ved vinterbading er det viktig å puste ordentlig slik at kulden ikke forårsaker stress, og Māris Žunda la til:

Vinterbader Karīna Latsone sa at vinterbading veldig lett hjelper til å våkne og forhindre rennende nese.

Kalde bad anbefales å starte ved 10-12 graders varme når du kan gå i vannet for å kontrollere pusten.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like