Home » Storm i det norske laget etter en merkelig avgjørelse. Et forhold fører til selvdestruksjon.

Storm i det norske laget etter en merkelig avgjørelse. Et forhold fører til selvdestruksjon.

by Russell Crowe

Norsk hoppbakke så ut til å være bedre enn noen gang etter sist vinter. For når var sist gang du hadde vinneren av krystallkulen for verdenscupens generelle klassifisering, Halvor Egner Granerud, verdensmesteren i storbakken i Oberstdorf, Maren Lundby og hele herrelaget? vinnere av Nations Cup? Det hele kom på det perfekte tidspunktet, et år før OL i Beijing, hvor de kanskje hadde et håp om medaljehopping i skihopping. De siste dagene viser imidlertid at det ikke står bra til i det norske hoppmiljøet.

Se videoen
Teknologisk krig i skihopping. Hvordan lager du en genser?

Norsk fagforening vil kvitte seg med hoppsjefen. Selv forespørselen fra spillerne og de ansatte hjalp ikke.

For noen dager siden publiserte TV-portalen TV2 informasjon som kan overraske mange fans av hoppet. Direktøren for denne disiplinen som jobber for Norges forbund, Clas Brede Braathen, har fått beskjed om at med utløpet av hans nåværende kontrakt, i april neste år, vil han ikke lenger være i denne stillingen. Derfor slutter han etter OL-sesongen, selv om det i idretten ikke er noe som tyder på at han ikke oppfyller rollen sin godt. Den siste tiden har kadrene ledet av ham oppnådd enorm suksess, og de siste 20 årene, det vil si så lenge Braathen har jobbet for forbundet, har hoppene startet i Norge. Resultatene til tiden til de legendariske brødrene Ruud eller Bjørn Wirkola.

Fagforeningen begrunnet ikke avgjørelsen på noen måte, men administrerende direktør Erik Roeste insisterte på at den var endelig. Reaksjonen var umiddelbar: hoppernes «og hoppernes» stab, så vel som spillerne selv, sier de har det bra med Braathen og signerte et opprop til forbundet om å løse regissørens problem så raskt som mulig. Så han ga ham en ny kontrakt i tide etter OL. Men selv en så viktig avstemning er irrelevant for Norges forbund. Han nekter å endre vedtaket, som vg.no meldte onsdag.

En tragisk ulykke i familien til en tidligere polsk hoppetrener. «Han falt fra balkongen»

I juni signerte Braathen en ny kontrakt, men den landet på presidentens skrivebord.

– Det har pågått en god stund, det har vært samtaler med forbundet de siste månedene. Nå har vi kommet til det punktet hvor vi, spillerne og staben, måtte vise hvor viktig Clas er for fremtidens skihopp i Norge. Det har vært problemer med klasseforholdet tidligere. De ønsker ikke å kommentere det, og for oss virker det merkelig, for vi mener at samarbeidet er veldig bra – vurderer Alexander Stoeckl, treneren for det norske hopperlaget i et intervju for Sport.pl.

– Clas har bygget en hoppkultur i Norge, og verdiene den representerer, eller suksessene til begge kadrene de siste årene, taler for seg selv. Det er ekstremt viktig for oss – forklarer den østerrikske treneren. Interessant nok avslørte TV2 at hoppkomiteen i juni signerte en ny avtale med Braathen, men denne ble liggende på skrivebordet til generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Dette, i avtale med presidenten, den nevnte komiteen og andre aktivister, bestemte at hans signatur ikke ville være på den og Braathen ikke lenger ville jobbe for forbundet. I tillegg kritiserte president Erik Roeste i en uttalelse til media den beste hopperen, Maren Lundby. Konkurrenten viste journalister meldinger fra aktivisten, som viste at da han skrev en av tekstmeldingene til henne, visste han ikke at hun hadde reist til verdenscupkonkurransen og var ute av landet.

Stoeckl og resten av de norske kadrene kan ikke beklage at forbundet ikke ser på saken på lang sikt. Han ser ikke hvordan mangelen på Braathen vil påvirke prestasjonen hans og kvaliteten på disiplinen i årene som kommer. Den forteller oss også om aktivistens ve og vel. – Clas føler seg forferdelig. Når du elsker det du gjør og dedikerer livet ditt til denne sporten, vil du gjerne bli med den for alltid. Men det virker umulig foreløpig, sier Stoeckl trist. Fredag ​​kommenterte Braathen selv sin situasjon. Han takket støtten, uttalte at «det ikke ble positivt mottatt av fagforeningen, noe som ikke er en overraskelse», og advokaten hans sier til vg.no at Braathen «godt kjenner til årsaken til ikke å fornye kontrakten». Og selv om han ikke har avslørt det, skal det ikke være relatert til sport. I tillegg krever aktivistens advokat at Braathen skal ansettes uten en spesifikk ekstra etterlevelsesfrist i den nye kontrakten. I tillegg trues forbundet med søksmål.

Kamil Stoch gikk til operasjonsbordet.  Michal Doleżal ga god informasjon om Kamil Stoch

Konsekvensene av avgjørelsen kan bli katastrofale for nordmenn. Trener Stoeckl kan også gå

Konsekvensene av å få Braathen ut av forbundet kan bli større enn noen aktivist ser ut til. Onsdag sa Stoeckl til vg.no at det var mulig at med Braathens avgang også ville den titulerte treneren selv få sparken fra jobben.

Nå oversetter han ordene sine i et intervju for Sport.pl. – Akkurat nå kan jeg ikke være sikker på fremtiden min. Det er den ansvarlige for en bestemt disiplin som alltid signerer kontrakten med lagtrenerne. Hvis det ikke er Clas, vet jeg ikke hvem som kommer etter ham, og samtidig kan jeg ikke være sikker på at noen vil at jeg skal fortsette å jobbe – sier Stoeckl. – Vi håper imidlertid at denne troppen og folkene bak de norske hoppene fortsetter i sin rolle, for vi tror på dette flotte laget – legger han til.

Hele situasjonen har også påvirket spillerne som forbereder seg til sesongen, vel vitende om at deres forbund har en viss grad av ustabilitet i prestasjonene. Personalet prøver å avlede tankene dine fra ikke-sportslige saker. Imidlertid kan ingen i samfunnet nå være sikre på at de foretrukne metodene utviklet av Braathen og hans medarbeidere vil bli opprettholdt, selv om de ikke feiler. Fra utsiden ser hele situasjonen merkelig ut: Sprangene i Norge etter historiske suksesser har en tendens til å selvdestruere et velfungerende system av hensyn til forbundets interesser.

De beste nordmenn planlegger å starte på LGP. Granerud «i god form»

I mellomtiden har de norske hopperne ingen problemer også når det gjelder sommerforberedelsene til OL-sesongen. De beste spillerne hoppet ikke under Summer Grand Prix-konkurransen i Wisła, så vel som i Courchevel, på grunn av de fortsatt restriktive karantenereglene når de returnerte til landet. – Vi var ikke sikre på om spillere måtte sette seg selv i karantene når de skulle krysse nordmannen på nytt grense. Derfor har vi allerede planlagt mange treningsleirer i landet på forhånd. Men det er heller ikke det at vi ikke ønsker å bevise oss selv i andres sammenheng. For å få litt kunnskap på dette feltet vil vi fly i det beste laget til Summer Grand Prix-konkurransene i Szczuczyn og Czajkowski, kunngjør Alexander Stoeckl.

En flott retur til skihopping!  Verdensmedaljevinneren eksploderte av gledeEn flott retur til skihopping! Verdensmedaljevinneren eksploderte av glede

Vi spurte også manageren om formen til beste spiller fra forrige verdenscupsesong, Halvor Egner Granerud. – Ser ut som han er i god form akkurat nå. Jobb hardt og tren som alltid. Vi får se om det er verdt det til vinteren, sier Stoeckl. – Denne sesongen blir viktig for oss på mange måter. Derfor jobber vi veldig hardt for å holde oss i form når vi hopper i snøen, oppsummerer han.

You may also like