Home » Teslas kinesiske konkurrent Xpeng avduker Europa-bundet G9 SUV som lader 200 kilometer på 5 minutter

Teslas kinesiske konkurrent Xpeng avduker Europa-bundet G9 SUV som lader 200 kilometer på 5 minutter

by Russell CroweXpeng


© Levert av Business Insider Nederland
Xpeng

Xpeng, en kinesisk oppstart som bygger elbiler, konkurrerer allerede med Tesla i ditt lokale marked, som også er et av Teslas viktigste markeder. Nå ønsker Xpeng å erobre Europa. For å forsterke denne prestasjonen, avduket den nylig en ny SUV.

Dette er den nye G9 SUV, den første Xpeng som er spesialdesignet for å selges utenfor Kina. Men det stoppet ikke den kinesiske bilprodusenten fra å sette sin fot på det europeiske markedet tidligere med designet designet for Kina. Q7. Denne bilen har nylig vært i salg i Norge og vil snart være tilgjengelig i land som Nederland og Danmark. Det er imidlertid ennå ikke klart når nøyaktig.

G9 har Xpengs signaturlysstripe på nesen, som selskapet kaller et «robotansikt». Det er en slående SUV som ser avgjort high-end ut, i det minste basert på de få bildene Xpeng har delt så langt. Selskapet har ennå ikke gitt ut et bilde av interiøret. Vi kan satse på at den vil ligne mye på den på P7, så en stor dashbordskjerm er nesten helt sikkert.

Mulighet for høye lastehastigheter

Xpeng har ennå ikke gitt ut noen detaljer om styrken og rekkevidden. Selskapet sier at SUV-en kan håndtere 800 volt. Det betyr at høye lastehastigheter er mulig. Noe som ifølge Xpeng kan omsettes til 200 kilometer autonomilading på fem minutter. Dessverre er denne typen ladehastigheter ennå ikke gjennomførbare i vanlige ladestasjoner (som maksimalt er 350 kW). Derfor planlegger Xpeng å lansere egne ladestasjoner med ladehastigheter på opptil 480 kW.

G9 kommer med Xpilot 4.0, selskapets mest avanserte førerassistanseteknologi, som konkurrerer med Tesla Autopilot. For dette er G9 utstyrt med lidar sensor, som bruker lasere til å generere et 3D-kart over kjøretøyets miljø. Lidar anses generelt som nødvendig for full autonomi, men teknologien brukes i dag primært i autonome prototyper og ikke i forbrukerkjøretøyer.

G9 kommer i salg i Kina fra slutten av 2022, har ulike medier rapportert. I Europa vil den konkurrere med Tesla Model Y og Model 3, hvor sistnevnte er en av de bestselgende elbiler den er laget fra fastlandet.

LES OGSÅ: Den kinesiske elbilprodusenten Xpeng har som mål å masseprodusere flygende biler innen 2024 – en vil koste mindre enn € 135 000

You may also like