Home » Teslas øl, spinning house og Leo drone robot. Topp tekniske nyheter / artikler

Teslas øl, spinning house og Leo drone robot. Topp tekniske nyheter / artikler

by Russell Crowe

1. Europaparlamentet vil forby gjenkjennelse av ansikter og utarbeidelse av sosiale evalueringer.

For å bekjempe diskriminering og garantere retten til privatliv, har flertallet av MEP-ene skjedde om strenge sikkerhetstiltak for bruk av kunstig intelligens i rettshåndhevelse. Automatisk identifikasjon av personer på offentlige steder er forbudt, unntatt ved kriminell etterforskning. Blant annet er dannelsen av en persons sosiale kvalifikasjon, som bestemmer en persons troverdighet basert på deres atferd eller personlighetstrekk, også uakseptabel.

For å unngå algoritmiske feil, må folk fortsatt være tilsyn, spesielt når det gjelder overvåking av grensepasseringer. I tillegg til å forby identifikasjon av personer, forbyr MEP-er også bruk av private ansiktsgjenkjenningsdatabaser og forebyggende overvåking av mennesker basert på deres aktiviteter. På et teknisk nivå skal programvarekoden for kunstig intelligens være gjennomsiktig, sporbar og ha tilstrekkelig grunnlag for dokumentasjon. Dessuten bør åpen kildekode-programvare brukes når det er mulig.

2. En robot for hageanalyse er laget i Latvia.

Forskere fra det tekniske fakultetet ved Latvian Agricultural University (LUA) har utviklet en robotplattform for autonom bevegelse i en moderne hage på territoriet til Bulduri Horticultural Secondary School for å samle informasjon om avlinger. Informasjonen som samles inn vil bli sendt til en server for å analysere endringer i potensielle sykdommer, skadedyr og andre egenskaper, for å lage en database over avlinger i ulike utviklingsstadier osv., som f.eks. Han sier labsoflatvia.com.

«Plattformen er designet som et nullsving-chassis, som tillater enkel manøvrering mellom voksende bed, overvinne ulike terrengegenskaper, stoppe på nødvendige avlinger og utføre tildelte oppgaver,» forklarer Vilnis Pīrs, forsker ved det tekniske fakultetet fra Latvia. Landbruksuniversitetet. Plattformen har to drivhjul, hver drevet av sin egen elektriske motor. Plattformen ble opprettet i samarbeid med Bulduri Horticultural Secondary School og spesialister fra Riga tekniske universitet.

3. Twitter og Instagram har gjort flere forbedringer.

Twitter vil snart tillate brukere å «skånsomt» blokkere. I motsetning til «hard» blokkering, vil Twitter kunne fjerne en følger. På denne måten vil den blokkerte personen «jevnt» fortsatt se den andre personens tweets og vil kunne sende direktemeldinger, men den blokkerte personens tweet vil ikke vises på blokkerens meldingstavle.

Som svar på påstander om at Instagram har en tendens til å bli deprimert når man ser på andres innhold, har Instagram til hensikt å tilstede en funksjon som proaktivt vil invitere unge mennesker til å ta en pause fra Instagram. På den annen side, etter flere nedetider på Facebook-eide plattformer, vil Instagram si i fremtidige annonser at den er inaktiv, som Han sier theverge.com.

På den annen side kan skapere av live-innhold være fornøyd med forbedringen av «Instagram», som vil tillate dem å rapportere om det allerede 90 dager før direktesendingen. Og før direktesendingen vil et testopptak være tilgjengelig for å teste internettforbindelsen, belysningen og andre ting som er nødvendig for en høykvalitets direktesending. rapporter techcrunch.com.

4. NASA vil prøve å drepe asteroiden.

NASA planlegger å sende et romfartøy ut i verdensrommet, hvis oppgave vil være å treffe asteroiden i en enorm hastighet. Kunnskapen som oppnås vil tillate eksperter å forstå om en slik tilnærming er verdt å videreutvikle som en potensiell forsvarsmekanisme for å avlede jordtruende asteroider som f.eks. Han sier portal » Campus DELFI ».

Med Falcon 9-raketten vil romfartøyet Dart sette kursen mot Didymos asteroidesystem 11 millioner kilometer fra Jorden. I 2022, på tidspunktet for asteroidekollisjonen, forventes romfartøyet å reise med en hastighet på 24 000 kilometer i timen, eller 6,6 kilometer i sekundet. NASA ønsker å se om dette kan endre hastigheten og retningen til asteroider for å avlede gjenstander av lignende størrelse fra en farlig bane som truer jorden.

5. James Webb-romteleskopet

James Web webromteleskopet har endelig nådd kysten av Sør-Amerika, hvor det vil skytes opp fra Guyana i år. Dette er en viktig begivenhet, ettersom NASA forsinket lanseringen av teleskopet på grunn av ulike tekniske nyanser. Som et resultat av det vellykkede oppdraget vil teleskopet reise 1,6 millioner kilometer fra Jorden for å utforske dypet av verdensrommet, inkludert gjenstander dannet kort tid etter Big Bang.

Til nå har nettteleskopet vært i laboratoriet til utvikleren, Northrop Grumman, hvor det har blitt testet på en rekke måter: kryogen batteri- og vibrasjonstesting, holdbarhet og lekkasjetesting, 7,6 m bred rustningstesting, etc. Etter at de siste testene var vellykket, ankom han Guyana på et spesielt containerskip. Foreløpig, 18. desember i år, skal den ut i verdensrommet som skriver theverge.com.

6. 90 år gamle skuespiller William Shatner reiser ut i verdensrommet.

Flyturen ut i verdensrommet ble foretatt av den 90 år gamle skuespilleren William Schatner, som spilte kaptein Kirk i science fiction-serien Star Trek i forrige århundre. Han har blitt den eldste mannen som noensinne har eksistert i verdensrommet. Schatner gikk om bord på New Shepard-romfartøyet Blue Origin, Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, ifølge Morning Panorama.

En rakett med fire amatørastronauter skutt opp fra en kosmodrom i Vest-Texas. Audrey Powers, Chriis Boshuizen, Glen de Vries og William Shatner deltok på flyturen. Flyturen varte i drøyt 10 minutter, og pilotene kunne også nyte vektløshet og utsikten over jorden gjennom koøyer. Senere landet kapselen vellykket i delstaten Texas og flyturen var ved god helse.

7. Tesla skal produsere en Model Y-bil og en øl i Tyskland.

Teknologiselskapet Tesla kunngjorde offisielt på Giga-Fest-arrangementet at det planlegger å begynne å produsere Model Y-biler på det nye Gigafactory-anlegget og produsere mellom 5 000 og 10 000 biler innen utgangen av 2022. Selv om Tesla for tiden venter på svar fra myndighetene, lokal informasjon om anleggets miljøpåvirkning, rapporter theverge.com.

På et mindre seriøst notat kunngjorde Ilon Mask at et bryggeri vil åpne med bryggeriet, som produserer «GigaBier»-øl. Gjæringen vil bli tappet på sære flasker som ligner en Cybertruck-lastebil. Det er imidlertid foreløpig ikke klart om drikken skal lages på stedet eller kun skal tappes av en annen lokal produsent.

8. En bosnier presenterer et roterende hus til sin kone.

En bosnier fra byen Srbac har gitt sin kone et veldig interessant objekt: et roterende hus! Wojin Kuchic har tilfredsstilt sin kones ønske om å se forskjellige synspunkter ut av vinduet oftere uten å endre plassering.

«Huset kan roteres 360 grader på 24 timer i den tregeste modusen, mens i den raskeste modusen kan huset roteres på 22 sekunder,» forklarte Kušics. Huset har betongfot, motor og hjul fra et gammelt militærkjøretøy. Den roterer på en 7 meter bred base. Det tok 7 år å bygge huset.

9. Leo robot-droner

Leonardo eller som vennene hans kaller ham: Leo er en robotdrone eller to i en, som laget av Forskere fra California Institute of Technology. Den utopisk utseende roboten, inspirert av fugler, kan utføre så kjedelige oppgaver som å gå på et balansebelte og sykle på skateboard. Roboten kan gjøre dette fordi bena har ulike ledd og propellene på sidene. Roboten må bare vurdere, basert på miljøet, om den trenger ben, vinger eller en kombinasjon av begge, noe som gjør Leo til en uerstattelig robot. Eksperimentet skal tjene fremtidens roboter som må bevege seg under vanskelige forhold, ifølge cnet.com.

10. Den lille blir gjenfødt som en samtalebot.

Til ære for Jānis Poruks på 150-årsjubileet, publiserer letonika.lv den første virtuelle assistenten eller chat-boten utviklet av «Tildes». Sammen med Cibiņa kan hver Internett-bruker ikke bare lære og teste sin kunnskap om historien «Battle of Knipsk», men også snakke og uttrykke sin mening.

Cibiņš-lærematerialet hjelper til med å kjenne historien «Slaget i Knipsk», miljøet representert i den og tiden i den historiske og sosiale konteksten. Han er i stand til å svare på spørsmål og lede samtalen i ønsket retning for litterær undersøkelse, og oppmuntre til videre tankegang om moralske og etiske spørsmål.

You may also like