Home » Tidligere internasjonal John Carew dømt til 14 måneders fengsel i Norge for skatteunndragelse

Tidligere internasjonal John Carew dømt til 14 måneders fengsel i Norge for skatteunndragelse

by Edvard Munch

John Carew. Panoramautsikt

John Carew, som passerte gjennom Lyon spesielt, ble denne onsdagen dømt til 14 måneders fengsel for grov skatteunndragelse.

Den tidligere norske fotballspilleren John Carew, som spilte i de engelske, franske og spanske mesterskapene, ble onsdag dømt til 14 måneders fengsel for grovt skatteunndragelse, opplyser Oslo domstol.

Den tidligere stjernespissen for Olympique Lyonnais og det norske laget ble dømt for ikke å ha deklarert til det norske statskassen rundt 12,8 millioner kroner (omtrent 1,2 millioner euro) i inntekt mellom 2014 og 2019, samt en personlig formue på mer enn 300 millioner kroner (29 M EUR), mens han de facto var skattemessig bosatt i landet sitt.

Kontaktet av AFP presiserte Oslo domstol at kriminalomsorgen skal avgjøre hvordan John Carew skal sone straffen, som fortsatt er gjenstand for anke.

Den tidligere spilleren, overgått av Valencia, Aston Villa, Besiktas eller West Ham, ble også dømt til en bot på 540 000 kroner (omtrent 52 000 euro).

John Carew hadde i den aktuelle perioden erklært overfor myndighetene at han var bosatt i Storbritannia og derfor ikke trengte å betale skatt i Norge.

Under rettssaken kunne påtalemyndigheten vise at han hadde tilbrakt mer enn 183 dager i landet sitt i denne perioden, noe som gjorde ham til en norsk bosatt skattepliktig der.

Den tidligere fotballspilleren fortalte retten at han ganske enkelt fulgte rådene fra sin tidligere agent.

«Retten fant at han var grovt uaktsom, men ikke forsettlig. Det har vi alltid sagt», sa hans advokat Berit Reiss-Andersen i en pressemelding, og la til at sistnevnte «ønsket å slutte fred».

Advokaten spesifiserte også at hun og hennes klient ville lese dommen i detalj før en eventuell anke.

SE OGSÅ – Benjamin Mendy fremstilt som et «rovdyr» i voldtektsrettssaken sin

You may also like