Home » TikTok lover å lagre data bedre i Europa for å få slutt på tvister

TikTok lover å lagre data bedre i Europa for å få slutt på tvister

by Russell Crowe

Prosjektets navn? Clover, shamrocken på fransk, og symbolet på Irland, det grønne landet som elsker teknologigiganter (Meta, Google, etc.) og hvor dets europeiske hovedkvarter også ligger. TikTok kunngjorde onsdag morgen etableringen i år av to nye datasentre («datasentre») i Norge og Irland. Plattformen vil også utpeke en tjenesteleverandør for å «overvåke og kontrollere dataflyter, gi uavhengig verifisering og rapportere eventuelle hendelser.» «Vi har hørt bekymringer om tilgang til brukernes personlige data,» forklarte Theo Bertram, visepresident med ansvar for offentlig politikk, under en online pressekonferanse.

Inntil nå ble europeiske brukerdata lagret i Singapore og USA, i henhold til selskapets personvernpolicy. Men TikTok ble også jevnlig anklaget for å overføre denne personlige informasjonen til Kina. Shou Zi Chews gruppe innrømmet i november i fjor at deres ikke-europeiske ansatte hadde tilgang til brukerdata fra andre land. På grillen til myndighetene i Europa og USA er datterselskapet ByteDance tilbake på offensiven for å vise sin legitimasjon og unngå et forbud mens løkka strammes med de parlamentariske undersøkelseskommisjonene.

Under tvang har TikTok allerede begynt å repatriere noen av dataene i det europeiske området, spesielt i det første irske datasenteret. De nye sentrene vil måtte lagre «dataene» til de «150 millioner menneskene i Europa som besøker TikTok hver måned.»

«Lagre data i Europa lar en etterforskningsdommer eller en kontrollmyndighet be om denne informasjonen, men dette er ikke en tilstrekkelig garanti fordi det ikke hindrer tredjestater i å få tilgang til den. Den eneste måten ville være total isolasjon, noe som er vanskelig å gjøre fra et operasjonelt synspunkt”, dommer Julien Levrard, IT-sikkerhetsdirektør i OVHCloud.

Lokalisert i Hamar-regionen i Norge, vil et datasenter være i drift innen utgangen av året med 100 % fornybar energi og vil dekke behovene til millioner av brukere. Installert i Dublin, vil et annet «datasenter» garantere lagring av europeiske data. Dette valget av Irland er ikke tilfeldig. Øya er også hjemsted for Data Protection Commission (DPC), den irske ekvivalenten til Cnil., ansvarlig for å fastsette bøter ved manglende overholdelse i behandlingen av personopplysninger. DPC ble også utgitt i september. en undersøkelse på mistanke om «TikTok-overføringer av personopplysninger til Kina.

«Verken TikTok eller vårt morselskap ByteDance er kinesiske (Hovedkvarteret er i Singapore), våre ledere er ikke en del av det kinesiske kommunistpartiet, og dataene er ikke lagret i Kina, insisterte Theo Bertram, visepresident med ansvar for offentlig politikk. «Den eneste lovlige måten for kinesiske myndigheter å etterkomme for øyeblikket vil være å spørre den amerikanske eller singaporske regjeringen, noe som er umulig,» sa han. «De ville måtte gå gjennom en «bakdør», en skjult tilgang, det er derfor vi skal kontrollere og forsterke tilgangen, understreket lederen. For å slukke denne brannen, har TikTok til hensikt å henvende seg til «en ekstern europeisk partner for datasikkerhet» hvis navn den nektet å oppgi på onsdag. Investeringskostnad: 1.200 millioner euro, ifølge selskapet.

TikTok har implementert en lignende datalagringsenhet i USA med Texas-prosjektet. Den kaliforniske giganten Oracle er ansvarlig for å være vert for og beskytte dataene, men vil også, ifølge TikTok, ha tilgang til kildekoden til applikasjonen for å kunne overvåke dataene som samles inn. Dette er kanskje ikke nok til å forhindre en forvisning fra plattformen forårsaket av et lovforslag, kalt restriksjonsloven.»

You may also like