Home » Tilgang til anstendig bolig, den nye trosbekjennelsen til MoDem-representantene

Tilgang til anstendig bolig, den nye trosbekjennelsen til MoDem-representantene

by Roald Amundsen

MoDem-representantene kunngjorde lanseringen av et parlamentarisk informasjonsoppdrag om «Franske folks tilgang til anstendige boliger og etablering av en bærekraftig boligsti.» Gruppen ledet av Jean-Paul Mattei bestemte seg for å bruke sin årlige «vendingsrett» på dette spørsmålet om bolig, en sektor i krise i mange måneder.

Ved å lansere et parlamentarisk informasjonsoppdrag om anstendige boliger håper MoDem-presidenten å være i stand til å utarbeide forslag, spesielt for finansloven for 2024, om tilgang til eiendom eller til og med om energirenovering.

Dette faktaoppdraget, som består av 26 medlemmer fra alle politiske grupper, vil holde høringer over flere måneder og reise med sikte på å utarbeide en sluttrapport. Som vanlig ledes den av et medlem av opposisjonen, kommunisten Stéphane Peu, valgt av Seine-Saint-Denis, og dens ordfører Mickaël Cosson (MoDem).

Sentristiske varamedlemmer ventet på konklusjonene fra National Refoundation Council (CNR) om bolig før de startet dette arbeidet. Konklusjoner som dessuten langt fra har overbevist de ulike aktørene i sektoren.

Statsministeren kunngjorde utførelsesplanen i begynnelsen av juni, som artikulerer utvidelsen, men med sterke restriksjoner, av nullrentelånet (PTZ), eller til og med slutten av Pinel-leieinvesteringssystemet.

På sin side brukte Horizontes-representantene, andre allierte av presidentflertallet, deres » tegning til høyre » for et informasjonsoppdrag om « forventnings- og tilpasningsevnene til vår sikkerhets- og sivilbeskyttelsesmodell «. Ordføreren som er utpekt for dette oppdraget er Didier Lemaire.

jeremy leduc (med AFP)

Bilde av en: Adobe Stock

You may also like