Home » Tittelforsvarer Orange eliminert tidlig i håndball-VM: Gegner Norges frykt er for sterk | Sport

by Edvard Munch

Det var gjør det eller dø for Nederland i VM. Taper oransje håndball for de norske, er VM over. Og vel vitende om at de norske kvinnene bare vant én gang, var det arbeid å gjøre. Uavgjort var også nok for den forsvarende mesteren.

Orange kom raskt til 5-2, umiddelbart en god ledelse og øyeblikk etter stod det 8-4. Oransje skudd fra startblokkene på 12-6. Nederland forsvarte seg utmerket. Norge ba om time-out, fordi nordmennene også måtte vinne om en kvartfinaleplass. Keepster Tess Wester, iført nummer 33, tok 50 prosent av norske veddemål på den tiden.

tess vest

Forskjellen på fem holdt de oransje: 14-9. De evig sterke norske kvinnene kom imidlertid tilbake på 16-15, blant annet fordi Nederland bommet på noen sjanser. Ikke lenge etter sto det «bare» 17-17.

Starten på andre omgang var definitivt for Norge. De ankom kl 24-20 og Orange ropte raskt en timeout, fordi det gikk i feil retning. Det hjalp, for den forsvarende mesteren i verdenscuppen gikk tilbake til 27-28. Det forble uvanlig spennende, forskjellen forble alltid en målforskjell. Norske kvinner lagde jevnlig virkelig vakre hits, til skrekk for den nederlandske banken.

Imidlertid var nederlag og eliminering til slutt uunngåelige: 34-37. Dione Housheer scoret ni mål, Danick Snelder scoret seks, men det var ikke nok.

Orange kan ta flyet tilbake til Holland.

Raskere: 37 mål mot er for mye

Oransje kaptein Snelder mente laget hennes hadde sluppet inn for mange mål mot Norge. De oransje tapte 37-34 for Norge og derfor er den forsvarende mesteren allerede slått ut av verdenscupen før kvartfinalen.

«37 mål mot er for mye», sa Snelder (31) foran kamera ziggo sport. «Jeg er veldig opprørt. Vi hadde en god plan og en del av den gjennomførte vi godt. Vi startet bra og la mye energi inn i kampen.

Orange tok en seks poengs ledelse, men den hadde allerede gått ut ved pause. – Spesielt i andre omgang var det nesten aldri et Norge-angrep som endte uten mål. Og det krever mye energi og da kan du nesten ikke vinne. Vi ga det bort på coveret i andre omgang.»

Wester skuffet over uavgjort etter «verdig finaleduell»

Wester, av de nederlandske håndballspillerne, karakteriserte duellen med Norge som en «verdig avslutning». Hun var skuffet over at Orange allerede hadde møtt de sterke skandinavene i VM i Spania før kvartfinalen.

– Jeg vil egentlig ikke klage, men hvis du ser på hvem du spiller mot på vår side av spilleplanen. Vi spiller uavgjort mot Sverige og taper mot Norge, er det ingen skam, sa Wester etter 37-34 tap på kamera av Ziggo Sport.

«Vi spilte tre kamper her som er ingenting, og vi spilte bare to kamper på et reelt nivå, med Romania tre. Du vil helst ikke spille for landet ditt på den måten.»

Wester var umulig å skille fra Norge og ble utklasset fra alle vinkler. – Norge har mange individuelle kvaliteter. I en mot en har de veldig gode spill, som vi ikke alltid var forberedt på. Ikke jeg heller, sa keeperen. Vi hadde en god start, men han ville gitt oss noe bedre.

For Nederland var det bare det første tapet på åtte VM-kamper i Spania.