Home » To nederlandske seilerpar erobrer verdenstittelen i Oman

To nederlandske seilerpar erobrer verdenstittelen i Oman

by Russell Crowe


© Levert av NU.nl


Nederland vant to seilings-verdenstitler søndag. Odile van Aanholt og Elise de Ruijter vant gull i 49erFX OL-klassen utenfor Oman. Bart Lambriex og Floris van de Werken gjorde det samme i 49er.

Van Aanholt og De Ruijter ledet allerede det norske ekteparet Helene Naess-Marie Rønningen ved starten av medaljekampen. Det nederlandske seilerparet klarte å opprettholde den ledelsen med tredjeplass i det siste løpet.

I september vant Van Aanholt og De Ruijter den europeiske tittelen i Thessaloniki. Sjømennene utgjør en og annen duo. Van Aanholt og De Ruijter seiler vanligvis med henholdsvis Emma Siewers og Willemijn Offerman, som for øyeblikket er skadet.

Lambriex og Van de Werken startet som nummer to i det siste løpet om medaljene. Takket være seieren i den kampen passerte de tyskerne Tim Fischer og Fabian Graf i den endelige klassifiseringen.

For seilere i klassene 49er, 49erFX og Nacra 17 er disse verdensmesterskapene det første internasjonale arrangementet siden OL i Tokyo.

I den japanske hovedstaden ble det bronse i 49erFX-klassen for Annemiek Bekkering og Annette Duetz. Den nederlandske duoen ble verdensmestere i 2018 og 2019.

You may also like