Home » EM-skandalen. Håndballspillere bøtelagt for å ha nektet å bruke bikini

EM-skandalen. Håndballspillere bøtelagt for å ha nektet å bruke bikini

by Russell Crowe

De norske håndballkvinnene ble bøtelagt for å ha brukt shorts i stedet for truser slik forskriften krever. En disiplinærkommisjon fra det europeiske håndballforbundet sanksjonerte hele laget med en økonomisk sanksjon.

  • Det norske kvinnelaget i beachhåndball fikk en bot på 1500 euro. I tillegg må hver av de norske representantene betale en bot på 150 euro
  • Norske kvinner bar ulovlig drakt under den europeiske strandhåndballkampen lørdag. De spilte om bronsemedaljen
  • Damelaget skal ha på seg bikini av spesifisert størrelse og snitt. Håndballspillere bruker shorts

De norske kvinnene brukte shorts i sin kamp som tapte om bronsemedaljen i EM i strandhåndball. De spilte mot Spania. Etter at myndighetene i det europeiske forbundet – EHF – straffet det tapte laget, kritiserte myndighetene i det norske håndballforbundet denne avgjørelsen hardt. – Dette er helt absurd. Det er behov for et fokusskifte i den konservative idrettens verden, sa kultur- og idrettsminister Abid Raja.

Det norske landslaget ble bøtelagt for å bruke shorts. «Selvfølgelig betaler vi en bot»

Norges forbund har før kampen varslet at de vil betale straffen dersom den blir tildelt damelaget. Aktivistene visste at håndballspillerne skulle spille i ulovlige kostymer. – Vi skal selvfølgelig betale en bot. Vi seilte i samme båt, røpet Kare Geir, president i Norges håndballforbund. Landslagsspiller Katinka Haltvik snakket i lignende tone.

Kleskoden i strandsport har vært et kontroversielt tema i mange år. Noen idrettsutøvere har hevdet at det å bruke bikini er upraktisk og ydmykende. Når det gjelder volleyballspillere, har det siden 2012 vært en regel som slår fast at trusene som spillerne har på seg skal være stramme og også ha et «kutt mot øvre del av leggen». Menn som driver med strandsport bruker shorts.

De norske kvinnene dukket opp foran EHF før kampen, men organisasjonen forbød dem å spille i endrede kostymer. Aktivistene har offisielt sendt inn et forslag om å endre reglene. Det vil bli vurdert i løpet av de neste månedene.

RadioZET.pl/PAB

You may also like