Home » Togpunktlighet: Frankrike kommer alltid for sent

Togpunktlighet: Frankrike kommer alltid for sent

by Russell Crowe

Lagt ut 29. november 2021, 18:35

Vi snakker sjelden om tog som ankommer i tide, men en rapport som ble utgitt mandag gir et klarere bilde av deres sanne punktlighet. Og ifølge l«Authority for Quality of Transport Service (AQST), Frankrikes rekord på dette området kan beskrives som «middels» sammenlignet med sine europeiske naboer.

For alle togkategorier (TGV, Intercités, TER, pendeltog fra europeiske hovedsteder) plasserer resultatene Frankrike på 11. plass blant de 16 landene som ble analysert, med 91 % av togene som ankom med mindre enn 5 minutters reise ved utgangen av 2019 (basisår før pandemien).

Sveits, Nederland og Danmark er på pallen med mer enn 95 % av togene i tide eller nær. Storbritannia, Italia og spesielt Portugal (bare 82,2 % av togene i timen) ligger nederst på rangeringen.

AQST

Mer enn 3 av 4 TGV ankommer i tide

Når det gjelder regionale tog, avanserte Frankrike og ble rangert som åttende i 2019, med en punktlighet på 91,9 %, foran Belgia, Storbritannia eller Portugal, landene med dårligst ytelse.

Ile-de-France-linjene (RER og Transilien, 94 % punktlig i 2019) inntar også åttendeplass i en europeisk rangering av bylinjer dominert av København, Madrid og Berlin. Lisboa, London og linjene til de viktigste belgiske byene vises på baksiden.

Som forventet ankommer høyhastighetstog til Frankrike med 77,9 % punktlighet, langt bak Spania (93,3 %) og Nederland (86,6 %), som bruker sin TGV på dedikerte spor.

SNCF ligger imidlertid foran Italia (66,3%) og Portugal (65,2%), som i likhet med det også bruker TGV-ene sine på konvensjonelle veier. De tyske dataene, målt annerledes, kunne ikke aggregeres.

AQST

Når det gjelder Intercités-tog (langdistanse utenom høy hastighet), ligger Frankrike på 7. plass av de 10 landene som er undersøkt, med 75,7 % punktlighet på 5 minutter, kun bak Norge og Polen. De minste landene (Nederland, Sveits, Irland, Belgia) hadde best score, mens Italia, Portugal og Spania hadde flest forsinkelser.

AQST

Med AFP

You may also like