Home » TotalEnergies: Avkastning til aksjonærene bekreftet til tross for nedgang i tredje kvartal – 26. oktober 2023 kl. 10:20

TotalEnergies: Avkastning til aksjonærene bekreftet til tross for nedgang i tredje kvartal – 26. oktober 2023 kl. 10:20

by Ashley Olsen

PARIS (Reuters) – TotalEnergies publiserte lavere resultater for tredje kvartal 2023 på torsdag, men bekreftet økningen i utbytte og tilbakekjøp av aksjer, i en kontekst av geopolitiske spenninger som holder oljeprisen på høye nivåer.

Olje- og gassgruppen, også svært tilstede i fornybar energisektoren, planlegger fortsatt tilbakekjøp av aksjer for rundt 3 milliarder dollar i siste kvartal, etter 6,1 milliarder dollar i slutten av september.

Den kunngjorde også i en uttalelse et midlertidig utbytte på 0,74 euro per aksje for tredje kvartal (+7,25%) og indikerte at distribusjonsraten var nær 43% ved slutten av september, i tråd med den nye prognosen på mer enn 40 %.

TotalEnergies understreket at oljeprisene forble høye i begynnelsen av fjerde kvartal, rundt 90 dollar per fat, «støttet av handlingen fra OPEC+-land i en spent geopolitisk kontekst», mens konflikten mellom Israel og Hamas gjør strømmene fra Midtøsten usikre.

Gruppen nevnte også at gassprisene er «veldig følsomme for produksjonsforstyrrelser» når vinteren nærmer seg, til tross for høy lagring i Europa, «i et anspent marked.»

TotalEnergies rapporterte et justert nettoresultat på 6,5 milliarder dollar for perioden juli-september, ned 35 % fra rekorden på 9,9 milliarder dollar i tredje kvartal 2022, samt en justert Ebitda på 13,1 milliarder dollar (-33 %).

I følge en konsensus etablert av Eikon Refinitiv forventet analytikere i gjennomsnitt en justert nettoinntekt på 6,4 milliarder dollar.

Samtidig lå produksjonen på 2,476 millioner fat per dag (+5 % ekskludert Novatek), og konsernet spår et nivå på 2,4 til 2,5 millioner i fjerde kvartal.

TotalEnergies» elektrisitetsproduksjon og salgsaktiviteter registrerte justert netto driftsinntekt og kontantstrøm på mer enn $500 millioner for første gang, drevet av økt installert kapasitet.

TotalEnergies forventer å motta inntektene fra salget av sine kanadiske eiendeler i fjerde kvartal, noe som vil plassere gjeldsgraden under 8 %, sammenlignet med 12,3 % ved slutten av september, og forventer fortsatt årlige nettoinvesteringer på mellom 16 000 og 17 milliarder dollar. av dollar.

Konsernet kunngjorde også torsdag oppstarten av sin flytende importterminal for flytende naturgass (LNG) i havnen i Le Havre, som injiserte sine første megawattimer med gass i nettet som drives av GRTgaz ved bruk av LNG fra Norge.

(Rapportering av Benjamin Mallet og Forrest Crellin; redigering av Blandine Hénault)

You may also like