Home » Trelastleverandør bruker dobbel membranpumpe til foring • NL-pumpe

Trelastleverandør bruker dobbel membranpumpe til foring • NL-pumpe

by Russell Crowe

Treindustrien er preget av økende krav, fra prosesspålitelighet til effektiv og bærekraftig produksjon. Dette betyr at pumpene i malingsutstyret spiller en avgjørende rolle. Hos østerrikske Egger Holzwerkstoffe GmbH (ikke pumpeprodusenten) vet de alt om dette.

Houtleverandør

Med 10 000 ansatte over hele verden på 19 lokasjoner i ni land, produserer Egger sponplater, OSB-plater, MDF-plater og tre til interiør og gulv, for eksempel.

Forbrukerne etterspør stadig mer robust tre med vakkert utseende. Derav belegget, for utseende, men også for lengre levetid.

Dubbele membran

Belegningsprosessen utføres i flere trinn. Først kommer et primerstrøk som må herde. En pumpe pumper primeren ovenfra mellom påføringsvalsene.

Levetiden til den eksisterende pumpen etterlot mye å være ønsket. I tillegg forårsaket pulseringene uønskede blemmer på treverket.

Den doble membranpumpen egner seg til presise overflatebehandlinger på en miljøvennlig måte. Familiebedriften Egger, som startet i 1961, investerte nylig i tolv doble membranpumper på Brilon-anlegget. Timmer GmbH.

Lavt starttrykk

«For vår andre malingslinje ønsker vi pålitelige pumper som også gir et optimalt overflateresultat. Vi hadde tidligere jobbet med Timmer GmbH, og det ga oss tillit til produktene deres, sier Stephan Rehker, lakkteknolog hos Egger Holzwerkstoffe GmbH.

Timmer doble membranpumper kjennetegnes ved ekstremt lavt starttrykk. Normalt er dette mellom 1,5 og 2 bar for å kunne fungere og med disse pumpene er det kun 0,7-1 bar for en pålitelig prosess.

You may also like