Home » Tretenesam «hat-trick», Norge dominerer og gir ingen muligheter for Italia – Hockey – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

I de fire siste kampene mellom de to lagene i 2012-perioden hadde Norge oppnådd meget overbevisende suksess. Nordmennene måtte klare seg uten forsvarsspiller Emil Lilleberg i dag, som fikk en kampdiskvalifikasjon for en alvorlig feil begått i forrige kamp (1:5) mot Tyskland, og traff en motstander med en kjepp i hode- og nakkeområdet.

I dagens kamp var det svekkede italienske laget i mindretall i det fjerde minuttet etter Stefano Marketis offensiv. Matias Treteness gjorde imidlertid en spektakulær stopp. Det skal bemerkes at den italienske målvakten Justin Facio spilte dårlig i denne situasjonen.

Nordmennene avgjorde fullstendig skjebnen til kampene i den andre perioden, hvor skandinavene laget 20 (!) flere plasser (23-3) enn sine motstandere. Norge scoret begge målene i den andre tredjedelen, med syndebukken Stefano Gilliat, som vant totalt 14 minutter på straffe i dag, i Italia. Mats Roseli Olsen doblet Norges ledelse i det 26. minutt med et utmerket skudd fra kanten, og Treteness tok 3:0 etter en vellykket retur av italienske Angelo Michelli.

I de siste 20 minuttene avtok tempoet i spillet og Italia hadde også flere muligheter til å angripe. I periodens 59. sekund ble hat-tricket passert av den sveitsiske dagbladet Treteness, som på mesterlig vis justerte retningen på puckens flukt etter Erland Lesunds skudd – 4:0. Målvakt Facios prestasjon og suksess reddet laget. Italienere av større ødeleggelse. I en av episodene ble den italienske forsvarsspilleren Lorenzo Cassette sparket i foten av det halvtomme målet.

Sørlendingene klarte å score et hederlig mål i det 52. minutt etter at Rafael Andergasens skudd gikk gjennom hånden til Henrik Haukeland og den første som så Daniel Frank 1:4 foran mål. Det skal bemerkes at Italia er den neste motstanderen til det latviske laget.

Norge – Italia 4: 1 (1: 0, 2: 0, 1: 1)

Dører: 10:04 Treteness (Oldens, Lesunds) 1:0, 25:12 Roseli Olsens (Olimbs, Espelands, vair.) tjue, 36:01 Treteness (Oldens, Lindstrems, vair.) 3:0, 40:59 Treteness (Lesunds, Lindstrems) 4:0, 51:55 franc (Andergasens, Marketi) 4: 1.
Straffeminutter: 2-18
Søppel: 39-18
Keepere: Henrik Haukeland – Justin Facio.