Home » Trump legger ut innlegg på Facebook og YouTube for første gang siden hans suspensjon i 2021

Trump legger ut innlegg på Facebook og YouTube for første gang siden hans suspensjon i 2021

by Liv Ullmann

LONDON: En retur av Storbritannia til EU, som det forlot etter Brexit-avstemningen i 2016, er ikke et alternativ på mange år, har tidligere britiske statsminister Tony Blair sagt.

«Spørsmålet om og hvordan Storbritannia vender tilbake til EU tilhører en fremtidig generasjon. Jeg tror det er realiteten,» sa Tony Blair, i et intervju med AFP og de europeiske nyhetsbyråene Ansa, DPA og Efe, fra kontorene til hans Institute for Global Change i London sentrum.

Den 69 år gamle tidligere Labour-lederen hadde sterkt motarbeidet Brexit, spesielt kampanje i Nord-Irland for å unngå konsekvensene av å forlate EU på fred i provinsen, rystet av tre tiår med vold frem til den undertegnede fredsavtalen. I april 1998, for nesten 25 år siden.

Institusjonene i provinsen har vært lammet i et år, på grunn av boikotten av unionistpartiet DUP, som motsetter seg bestemmelsene etter Brexit i Nord-Irland.

«Jeg tror debatten i Storbritannia for øyeblikket handler mer om hvor mye vi ønsker å gjenoppbygge et sterkt forhold til Europa, hva jeg mener vi bør gjøre, og jeg håper Labour også synes det,» sa Blair.

«Jeg tror det er mange ting vi kan gjøre sammen,» la han til.

Ifølge ham har Storbritannia og EU mange saker til felles, som energi og klima, forskning eller til og med forsvar og sikkerhet etter den russiske invasjonen av Ukraina.

«Jeg tror det er veldig viktig å prøve å samarbeide om teknologi,» legger han til, «fordi ellers vil Europa, som Storbritannia er en del av, bli knust mellom de to teknologigigantene, som er USA og Kina, og kanskje til og med innen en tredjepart, India».

ambivalens

«Den umiddelbare oppgaven er å løse problemene med brexit, fordi skaden er åpenbar», insisterer Tony Blair også, og fremkaller britenes skuffelse i møte med økonomiske vanskeligheter, ulovlig innvandring eller til og med problemene med det offentlige helsesystemet, som «Brexiters» hadde lovet å løse takket være Brexit.

Etter spenninger mellom EU og Storbritannia under Boris Johnson, med en hard linje om Brexit, og etter kortvarig statsminister Liz Truss, ser det ut til at den nåværende leietakeren Rishi Sunak i Downing Street ønsker en mer fredelig avtale med EU.

Den inngikk nylig en avtale med Brussel om å stramme inn handelsreglene etter Brexit i Nord-Irland, samt en ny avtale med Frankrike for å bekjempe ulovlig innvandring.

L’opposition travailliste, stort sett en tête dans les probes à moins de deux ans des prochaines élections législativos, ne remet pas en cause la sortie de l’UE, sønnen kokken Keir Starmer promettant de «faire fonctionner le Brexit» s’il parvient au kan.

«Jeg tror det er ambivalens blant mange mennesker i Storbritannia om Brexit. Selv om jeg tror folk ser problemene (forårsaket av Brexit), ønsker de ikke å gå tilbake til splittelsen skapt av denne debatten,» forklarer Tony. Blair.

«Så jeg har full forståelse for Labours posisjon.»

You may also like