Home » «Upassende klær»: Norsk Damelag Skifter Bikinishorts – Straffes

«Upassende klær»: Norsk Damelag Skifter Bikinishorts – Straffes

by Russell Crowe

Boten ble ilagt det norske laget av det europeiske håndballforbundet (EHF), som beskrev shortsen skandinavene valgte som «upassende» klær.

Spesielt var det at nordmannen bare brukte shorts under en mesterskapskamp da han konkurrerte om bronsemedaljen med spanskene.

Norges Håndballforbund (NHF) meldte umiddelbart selv at de var villige til å betale pengene dersom håndballspillere ble straffet.

Den offisielle EHF-rapporten sier at hver spiller har blitt pålagt en «€ 150 bot på € 1500».

EHF slår fast at det norske spillet med å bruke shorts «ikke samsvarer med reglene for strandtøy offisielt definert av Det internasjonale håndballforbundet (IHF)».

Det opplyses at både IHF og EHF «står for å promotere denne attraktive sporten, og påkledningen til deltakerne er et av aspektene som vekker enda mer interesse fra publikum og deltakerne».

Forbundsleder Kare Geir Lio bekreftet på sin side at boten vil bli betalt og la til: «Valget av klær i et visst standardisert system bør være fritt. Det viktigste er at idrettsutøvere og idrettsutøvere med klærne føler seg komfortable. Vi er veldig stolte av jentene våre, som hevet stemmen under EM og fortalte oss hvor grensene går og at de er ganske vakre”.

«Vi vil støtte sekkene våre og kjempe sammen for å endre klesreglene slik at idrettsutøvere føler seg fri,» lovet KG Lio.

Det skal bemerkes at Norges Forbund allerede før mesterskapet ba EHF og turneringsarrangørene be damelaget om å bruke shorts, men fikk svar på at manglende overholdelse av reglene vil medføre økonomisk ansvar.

Til slutt erkjente EHF-talsmann Andrew Barringer: «Hvis dette er et problem for våre medlemsforbund, må vi vurdere det, men faktum er at internasjonale endringer i reglene kun kan gjøres på det internasjonale forbundsnivå.»Strandveske for kvinner

© Imago / Scanpix

Spørsmålet om å bruke bikini under strandidrettskonkurranser (volleyball, håndball osv.) i innendørskretser har vært diskutert i årevis, ettersom noen spillere finner denne typen klær upraktisk og andre synes den er nedverdigende.

«Det ble bare kjent med det da i maskinisten og i den konservative verden av internasjonal idrett, sa norsk kultur- og idrettsminister Abid Raja nylig.

Eirik Sordahl, president i landets volleyballforbund, sa også kritisk og sa at «i 2021 skal ikke dette være noe problem i det hele tatt og utøvere skal ha frihet».

De internasjonale strandhåndballreglene fastsetter at den øvre delen av klærne til spillerne på lagene som deltar i kvinnekonkurransene, en bh, må ha en dyp utringning og trusene må ikke være mer enn 10 centimeter brede på sidene.

Menns konkurrenters shorts må heller ikke være «for baggy» og ende 10 centimeter over kneet. Menn bruker tank-topp mens de leker.

Strandhåndball er, i motsetning til sandvolleyball, ikke en olympisk sport.

Spanjolene vant EM-kampen om bronsemedaljen i Norge, og vinnerne av turneringen ble de tyske håndballspillerne som slo danskene i finalen. Danskene vant herreturneringen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like