Home » I tillegg til latviere, spiller også nordmenn, russere og Qatari sandvolleyballspillere i semifinalen – Tokyo 2020 – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

OL i Tokyo Sandvolleyballturneringen for menn skal etter planen spilles i kvartfinalen i dag. Norges Anders Mols / Kristians Sērems fra Norge og russerne Ilya Leshukov / Konstantin Semyonov var de første som kjempet om en plass i semifinalen. Dette var den norske muligheten for russerne til å ta igjen tap i en gruppeturnering med 0-2 (19:21, 19:21).

I begynnelsen av kampen tok duoen til den russiske olympiske komité ledelsen, men Semionov gjorde en feil og Mol blokkerte Leshukovs angrep med en blokkering (6:4). Like etter viste Serem også sin kvalitet i forsvaret, og halverte norsk dominans (9:5). Etter den tekniske pausen reduserte russerne fra fem poeng til to poeng, og kom tilbake til kampen for en stund (13:11). På en defensiv rekke i andre halvdel av settet vant den norske duoen to ganger en ledelse på to poeng, noe som gjorde at de kunne vinne det første settet med 21:17.

I det andre settet lot Serem, gjennom defensiv handling, Molam score, som var den første av nordmennene til å score to poeng (5:3). Russerne gjorde snart en feil for Mol, og gjenopprettet balansen på resultattavlen, men Semjonov endret ledelsen med blokkering (8:7). Frem til teknisk pause tok nordmennene tilbake ledelsen, men like etterpå oppnådde de også en to-poengs ledelse (13:11). Russerne trengte litt tid for å gjenopprette uavgjort på resultattavlen, samt å ta ledelsen etter Leshukovs vellykkede forsvar (17:16). På slutten av settet sendte Semjonovs ballen i nettmaskene etter ikke å ha vært den beste pasningen, slik at nordmennene nådde matchballen. Serem spilte forsvar, han avsluttet også kampen, og ledet den norske duoen til semifinale. 2-0 (21:17, 21:19).

Mārtiņš Pļaviņš og Edgars Točs ble norske rivaler med en vakker seier. Andre halvdel av semifinalen var imidlertid ennå ikke bestemt. I ettermiddagsøkten, tyskerne Julius Tole og Klemens Viklers kjempet med representanter for den russiske olympiske komité Oleg Stojanovsky og Vyacheslav Krasilnikov. Russerne har vunnet i de fire foregående duettene, hvorav tre var i finalen i turneringen. Dermed vant Stojanovskis og Krasilnikov gull i firestjerners-turneringen i Haag, i finalen i verdenscupturen i 2019, samt i verdenscupen samme år i Hamburg.

Tyskerne startet kampen bedre og ledet med en fordel på 3:1, men så endte et lengre spill med Stojanovskis» vellykkede spill på nettet (3:3). Stojanovskis klarte å bringe russerne foran med 9:6, men så løftet Wickler ballen til forsvar og ødela underskuddet. Etter en teknisk pause kom Wickler tilbake for å spille vellykket, og gjenopprettet balansen på resultattavlen (13:13). Snart scoret Stojanovsky blokken, men så gjorde Tole en feil i angrepet, og ga motstanderne en ledelse på tre poeng (18:15). Russerne vant initiativet og avsluttet det første settet med en positiv tone: 21:16.

Tidlig i det andre settet førte Wickler den tyske duoen 4:2 etter handlingen, men Stojanovskis gjenopprettet umiddelbart uavgjort med en blokkering. Senere foretok han et lederskifte med blokken, og russerne tok sakte initiativet. Rettens videoutfordring hindret russerne i å få en ledelse på to poeng. Før den tekniske pausen var en annen videoutfordring mislykket for dem, men i den tekniske pausen klarte de å ta minimalt med kontroll (11:10). Etter pause bokførte Stojanovskis pasningen, men Wicklers feil i angrep ga den russiske olympiske komité-duoen en trepoengs ledelse (15:12). Wickler holdt tyskerne inne i kampen med forsvaret sitt, Tole uavgjort også, men Stojanovskis og Krasilnikov klarte også å vinne i den femte kampen. 2-0 (21:16, 21:19).

Qatar sandvolleyballspillere i kvartfinalen lensmann Jounouse og Ahmed Tidjan møtte toerne i Rio-OL Paolo Nikolai til Danieli Lupo fra Italia. I starten av kampen gjorde Qatar-representantene et par feil, slik at italienerne tok ledelsen med 5:2. Som i den åttende finalen, da Sheriff spilte, rebalanserte Qatar resultatet (6:6). En stund var kampen lik, men etter en teknisk pause tok Sheriff en trepoengs ledelse over nettet (14:11). Nikolai forbedret situasjonen med hallen, men et øyeblikk senere tok Qatari-duoen umiddelbart tilbake trepoengsledelsen. Da slutten av settet nærmet seg, scoret Sheriff igjen blokken, men gjorde det samme i det første oppsettet: 21:17.

I starten av det andre settet tok Sheriff og Ahmed ledelsen med 4:2, men så spilte Lupo et par forsvar for å hjelpe italienerne med å ta ledelsen (5:4). Sheriff fortsatte å spille veldig bra på blokken, og stoppet Lupos angrep flere ganger (8:6). Etter en teknisk pause blokkerte Nikolai Ahmeds angrepsslag, men et øyeblikk senere gjorde sheriffen en feil og tok tilbake kontrollen over italienerne (12:11). En periode holdt den italienske duoen ledelsen, men så klarte ikke Lupo å sende ballen i nettet og kastet den ut av nettet (14:16). På toppen av settet klarte italienerne å rømme etter Lupos vellykkede forsvar, og gjenopprettet uavgjort (19:19). I kampens tredje kamp gjorde italienerne en tjenestefeil, som endte i et vellykket angrep fra motstanderne. Som et resultat kom Sheriff og Ahmed til semifinalen, hvor de møter Stojanovskis og Krasilnikov. 2-0 (21:17, 23:21).

Tokyo-OL, strandvolleyball, kvartfinaler

Dag Vær Spillet Resultatet
4. aug 03:00 Leshukov / Semyonov (ROC) – Pier / Sirem (Norge) 0-2 (17:21; 19:21)
4. aug 04:00 Pļaviņš / Točs (Latvia) – Alison / Alvaro Filju (Brasil) 2-0 (21:16; 21:19)
4. aug 15:00 Tole / Wicker (Tyskland) – Stoyanovsk / Krasilnikov (ROC) 0-2 (16:21; 19:21)
4. aug 16:00 Sheriff / Ahmed (Qatar) – Nikolai / Lupo (Italia) 2-0 (21:17; 23:21)