Home » USA: Meta anklaget av flere stater for å skade den mentale helsen til ungdom

USA: Meta anklaget av flere stater for å skade den mentale helsen til ungdom

by Roald Amundsen


Denne tirsdagen 24. oktober startet en koalisjon av 41 amerikanske stater rettslige skritt mot Mål, med påstand om at teknologigiganten ga topp prioritet til overskuddet sitt over velvære til unge brukere. Klagen, inngitt i føderal domstol i Californiahevder at Meta på villedende måte minimerte den potensielle skaden påført barn og ungdom av programvaren og tjenestene deres, som f.eks. Facebook OG instagram. Ved å ta i bruk en forretningsmodell som tar sikte på å maksimere brukerengasjementet, har Meta til og med blitt beskyldt for å bidra til en veritabel psykisk helsekrise for ungdom.

Klagen hevder videre at Meta i løpet av det siste tiåret har fundamentalt omformet det psykologiske og sosiale landskapet til en hel generasjon unge amerikanere. Meta introduserte angivelig bevisst funksjoner som oppmuntret til skadelig atferd blant unge brukere, inkludert å like innlegg og ikke moderere innhold relatert til spiseforstyrrelser eller mobbing.

Meta svarte på disse anklagene ved å bekrefte sin forpliktelse til å skape et trygt nettmiljø for tenåringer. Det sosiale nettverket hevder å ha introdusert mer enn 30 verktøy for å hjelpe unge brukere og deres familier. Denne massive klagen følger avsløringer fra varsleren og tidligere Facebook-ansatt Frances Haugen, som for 2 år siden avslørte interne studier hos Meta som utvetydig viste at Instagram påvirket selvtilliten til unge brukere negativt.


De siste artiklene på nettstedet.


You may also like