Home » Uttalelse fra FN-sjefen på den internasjonale dagen mot islamofobi

Uttalelse fra FN-sjefen på den internasjonale dagen mot islamofobi

by Roald Amundsen

LISSABON: Tusenvis av ansatte i offentlig tjeneste og privat sektor fra hele landet demonstrerte i Lisboa lørdag for å kreve lønnsøkninger og tiltak for å takle de økende levekostnadene.

«Levekostnadene er i ferd med å bli uutholdelige» eller «det er uakseptabelt å bli fattigere av å jobbe», sang demonstrantene som marsjerte på hovedgaten i den portugisiske hovedstaden.

«Situasjonen begynner å bli virkelig vanskelig!» fortalte Inacio Catela, en 61 år gammel forhandler fra Torres Vedras, omtrent førti mil nord for Lisboa, til AFP.

«Det haster med å forbedre arbeidet vårt, karrieren og lønningene våre,» forklarer Raquel Silva, 42, en 42 år gammel administrativ ansatt ved et sykehus i sentrum av landet, litt lenger i prosesjonen.

Denne demonstrasjonen, kalt av General Confederation of Workers of Portugal (CGTP), finner sted dagen etter en nasjonal streik fra embetsmenn, for å kreve lønnsøkninger, noe som har påvirket avfallsinnsamlingen, driften av skoler og sykehus.

CGTP, den største portugisiske fagforeningen, krever også kontroll over prisene på basisvarer, hjelp for å stoppe økningen i husleie og boliglån, samt tiltak for å bekjempe prekærhet.

Gjennom 2022 nådde inflasjonsraten i Portugal et historisk høyt nivå på 7,8 %, det høyeste på 30 år.

«Vi krever en økning i lønningene, men en reell økning, høyere enn inflasjonen, som lar familier komme seg og styrke sin kjøpekraft,» erklærte generalsekretæren for CGTP, Isabel Camarinha, på slutten av paraden, som talte til demonstranter

«Vi ønsker lønnsøkninger på minst 10 % og aldri mindre enn 100 euro for alle ansatte,» sa han.

You may also like